Ξαφνικά όλοι θέλουν να μάθουν την ιστορία της λίμνης Κάρλα…

«Περιζήτητος» από ΜΜΕ όλης της χώρας, φορείς, συλλόγους και φιλίστορες πολίτες ο Μάκης Εξαρχόπουλος, που ήταν από τους πρωτεργάτες για την ανασύστασή της και έχει στην κατοχή του ένα πολύτιμο αρχείο που πρέπει να αξιοποιηθεί

 

Ο Daniel και ο Elias έφεραν τεκτονικές αλλαγές στη Θεσσαλία και άλλαξαν δραματικά τη δημόσια ατζέντα. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και όσα συνέβησαν στην λίμνη Κάρλα η οποία απέκτησε απρόσμενη δημοσιότητα και ξαφνικά όχι μόνο οι Θεσσαλοί αλλά και όλοι οι Έλληνες έμαθαν για την ύπαρξή της και επιπλέον δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία της.

Βέβαια ο πιο κατάλληλος για να διηγηθεί αμέτρητες ιστορίες για την λίμνη Κάρλα είναι ασφαλώς ο δημοσιογράφος – ερευνητής και συνεργάτης του περιοδικού μας «Ξένιος Θεσσαλός», ο Μάκης Εξαρχόπουλος, ο οποίος αφιέρωσε δέκα χρόνια από τη ζωή του  (1990 – 2000) για να ανασυσταθεί η λίμνη Κάρλα. Το τελευταίο διάστημα πολλά ΜΜΕ και διάφοροι φορείς, σύλλογοι και απλοί φιλίστορες πολίτες προστρέχουν στον κ. Εξαρχόπουλο ζητώντας του συνεντεύξεις, ομιλίες, αναρτήσεις για την λίμνη Κάρλα.

 

 

Πρόσφατα η εφημερίδα  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής», που κυκλοφορεί κυρίως σε Μακεδονία και Θράκη φιλοξένησε ολοσέλιδη συνέντευξη, με προαναγγελία στην Α’ σελίδα, με τον Μάκη Εξαρχόπουλο στην έντυπη έκδοσή της αλλά και εκτενέστερο αφιέρωμα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Πριν λίγες ημέρες το Ethnos.gr φιλοξένησε επίσης άρθρο του κ. Εξαρχόπουλου με τίτλο: «Κάρλα, η λίμνη με την παράξενη πολιτεία του νερού»

 

 

Την άλλη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στον κινηματογράφο Βικτώρια της Λάρισας ο Μάκης Εξαρχόπουλος είναι καλεσμένος από τους διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου (που είναι αφιερωμένο στην Κλιματική Αλλαγή) για να μιλήσει για τη σημασία της λίμνης Κάρλα στο ευρύτερο θεσσαλικό περιβάλλον.

ΣΗΜ.: Από την πολύχρονη ενασχόλησή του με τη λίμνη Κάρλα και τους ανθρώπους που ζούσαν από αυτή ο συνεργάτης του «Ξένιου Θεσσαλού», έχει συγκεντρώσει ένα τεράστιο υλικό το οποίο θα πρέπει από κάποιο φορέα να αξιοποιηθεί, να αναδειχθεί, να διασωθεί. Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης αν και του κάναμε πολλές φορές την πρόταση δεν βρήκε το χρόνο να ασχοληθεί. Μήπως ο κ. Κουρέτας ή ο Δήμος Ρήγα Φερραίου ενδιαφέρονται;

Δ.Κ.

Σχετικές δημοσιεύσεις