Νέα στρατηγική επένδυση για την 3αλφα στη Θεσσαλία

Σε μια στρατηγική επένδυση με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής γεωργικής παραγωγής και της εφοδιαστικής της αλυσίδας προχωράει η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτή η επένδυση έρχεται ως συνέχεια της ακλόνητης δέσμευσης της 3αλφα για αυτάρκεια, βιωσιμότητα και στήριξη των τοπικών παραγωγών, ιδιαίτερα στην εύφορη περιοχή της Θεσσαλίας, που τόσο δοκιμάστηκε το τελευταίο διάστημα.

Η απόφαση της διοίκησης της εταιρείας για επένδυση στην τοποθεσία Νέες Καρυές του Δήμου Κιλελέρ της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας στη Θεσσαλία, έχει τις ρίζες της στη γενικότερη αποστολή και δέσμευση της 3αλφα να ενισχύει την ελληνική γεωργική παραγωγή, όπως κάνει από την ίδρυσή της, και να στηρίξει ακόμα περισσότερο τις τοπικές οικονομίες. Πέρα από την δέσμευσή της όμως, αναγνωρίζοντας την αλλαγή στις κλιματικές και γεωπολιτικές συνθήκες που επηρεάζουν την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και τις υλικοτεχνικές προκλήσεις και τα μεταβαλλόμενα δεδομένα της αγοράς, η 3αλφα συνειδητά γίνεται μέρος της λύσης του προβλήματος διασφαλίζοντας με αυτή τη νέα στρατηγική επένδυση την διαθεσιμότητα υψηλής ποιότητας προϊόντων από την ελληνική γη.

“Στην 3αλφα, βλέπουμε ευκαιρίες εκεί που κάποιοι ίσως βλέπουν εμπόδια. Η επέκτασή μας στη Θεσσαλία δεν αφορά απλώς την δημιουργία ενός hub. Αφορά την επένδυση στο μέλλον της ελληνικής γεωργίας μέσα από την δημιουργία ενός δεύτερου πόλου επεξεργασίας οσπρίων, ακριβώς δίπλα από το χωράφι. Είναι η απτή υπεράσπιση του οράματος ευημερίας που έχουμε για τις επόμενες γενιές”, σημείωσε ο κ. Άγης Καραγεωργίου, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. “Ενισχύοντας την παρουσία μας στη Θεσσαλία, οχυρώνουμε την αλυσίδα εφοδιασμού μας, και κυρίως ενισχύουμε την οικονομική ανάπτυξη, δημιουργούμε θέσεις εργασίας, στηρίζουμε τις τοπικές κοινότητες και ενδυναμώνουμε τους Έλληνες παραγωγούς”.

Το νεοαποκτηθέν ακίνητο στη Θεσσαλία θα χρησιμοποιηθεί ως πολυλειτουργικός κόμβος που θα περιλαμβάνει κέντρο συλλογής πρώτων υλών και πρώτης επεξεργασίας, εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διανομής τελικών προϊόντων, και στο εγγύς μέλλον μια υπερσύγχρονη μονάδα βιομηχανικής παραγωγής και συσκευασίας, υποστηρίζοντας διάφορες πτυχές της γεωργικής παραγωγής και μεταποίησης. Αυτή η επένδυση 26.000 τετραγωνικών μέτρων, που θα τεθεί σε λειτουργία άμεσα, θα επιτρέψει στην 3αλφα να εξορθολογήσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή μειώνοντας το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, να ενισχύσει την αποδοτικότητα και να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη αξία στους καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα με προϊόντα της Ομάδας Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα κάνοντας πράξη το “Από το χωράφι στο πιάτο”.

Μέσω της στρατηγικής επένδυσης της 3αλφα στη Θεσσαλία, η εταιρεία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για τη στήριξη των τοπικών παραγωγών. Με έμφαση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα, αλλά και με πνεύμα ενσυναίσθησης, η 3αλφα παραμένει αφοσιωμένη στην ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής και στη διασφάλιση ενός φωτεινότερου και ανθεκτικότερου μέλλοντος για όλους.

 

 

Πηγή: capital.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις