Μήνυμα στήριξης Παπαστεργίου σε Αγοραστό: Δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος, αλλά βοήθησε τον τόπο του

Tη στήριξή του στο πρόσωπο του Κώστα Αγοραστού εξέφρασε ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων και νυν Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ενόψει του β’ γύρου των περιφερειακών εκλογών με ανάρτησή του στα social media.

 

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

 

«Δεν είμαι ο κλασσικός φίλος του Αγοραστού, οπότε δικαιούμαι να γράψω αυτά που θα γράψω.

Γιατί οι σχέσεις μας έχουν περάσει από διάφορα κύματα.

Όποιος πει πως είναι «εύκολος» άνθρωπος, μάλλον δεν τον ξέρει καλά.

Όποιος όμως επίσης πει πως δεν ασχολήθηκε, έτρεξε, ενδιαφέρθηκε για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μάλλον δεν το ξέρει καθόλου.

Αλίμονο σε όποιον έκανε σχέδια σε βάρος της Θεσσαλίας και αυτό ερχόταν σε γνώση του. Βρέθηκα μπροστά σε τέτοιες περιπτώσεις και οφείλω να ομολογήσω πως ένοιωσα άσχημα για εκείνους.

ΟΚ, και τότε γιατί πνιγήκαμε;

Θα το ξαναπώ, σεβόμενος απόλυτα πως αυτές τις γραμμές τις διαβάζουν και άνθρωποι που έχουν χάσει σπίτια, περιουσίες, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.

Η Θεσσαλία δεν πνίγηκε γιατί υπήρξε ένα έργο που ήταν προφανές και δεν έγινε.

Δεν υπήρχε ένα (ή και περισσότερα) έργα που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τελείως μια τέτοια καταστροφή.

Ναι, κάποια φράγματα, ένας διαφορετικός υδραυλικός σχεδιασμός βάσει των νέων κλιματολογικών δεδομένων, θα μπορούσαν πιθανώς να μετριάσουν τις επιπτώσεις, αλλά έως εκεί.

Κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί πλέον το κλίμα αλλάζει πολύ πιο ραγδαία απ’ ότι πιστεύαμε.

Και η ομάδα ειδικών που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε και ασχολείται συνολικά με το υδραυλικό πρόβλημα της Θεσσαλίας, θα μας υποδείξει τί πρέπει να γίνει.

Πάντως στη Θεσσαλία έπεσαν περίπου 8 δις κυβικά νερού. Η λίμνη Πλαστήρα άδεια χωράει «μόλις» 400 εκ. κυβικά νερού. Τα συμπεράσματα δικά σας.

«Ναι αλλά είναι απότομος, καμιά φορά εριστικός κλπ», θα πει κάποιος. Παρόλα αυτά, έτσι είναι ο Αγοραστός. Και ελπίζω -όπως και ο ίδιος δήλωσε- να πήρε το μήνυμα.

Δεν ψηφίζουμε όμως για την παρέα που θα πάμε διακοπές. Για το μέλλον του τόπου ψηφίζουμε. Και δεν είναι εποχές για πειράματα.

Δεν έχω βγει να πιω καφέ με τον Αγοραστό και μπορεί να μην πιούμε και στο μέλλον.

Ως Περιφερειάρχης όμως ασχολήθηκε, έτρεξε, πάλεψε, έκανε έργο. Και αυτό του το αναγνωρίζω.

Τέλος κάτι εξίσου σημαντικό. Έχει μία ομάδα που στα δύσκολα ήταν εδώ και γνωρίζει.

Κάποιες συγκρίσεις, ειδικά για τα μέρη μου που όλοι ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα, είναι συντριπτικές υπέρ της ομάδας του Αγοραστού.

Σκεφτείτε όλα αυτά πριν την κάλπη.

Κυριακή… κοντή γιορτή!»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις