Μάσκες-Οριστικό: Αλλάζουν όλα σε σούπερ μάρκετ, αεροπλάνα, ΚΤΕΛ, καταστήματα

Από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου η μάσκα θα είναι υποχρεωτική μόνο στις μονάδες υγείας και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι αλλαγές που τόσο περιμένουν οι πολίτες για τα μέτρα κατά του κορονοϊού και την επιστροφή σε μια κανονικότητα, ήρθαν μαζί με τις πρώτες ζέστες του καλοκαιριού.

Το τι θα ισχύει στα σχολεία και τα πλοία  θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση για τα μέτρα.

Οι ανακοινώσεις Πλεύρη:

 

Στην καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στην αρχή της ενημέρωσης του. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μπορεί η κοινότητα να προχωρήσει στην χαλάρωση ορισμένων μέτρων.

Ως εκ τούτου, από την 01/06/2022 και μέχρι τις 15/09/2022:

  • Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς. Από αυτό το μέτρο δεν εξαιρούνται τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες οι οποίες διαθέτου αριθμημένες θέσεις. Η άρση του συγκεκριμένου μέτρου αφορά και στους εργαζομένους.
  • Η υποχρεωτικότητα για τη χρήση μάσκας παραμένει σε ότι αφορά στα γηροκομεία, τα νοσοκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου.
  • Για τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές γραμμές θα υπάρξει σχετική εισήγηση την επόμενη εβδομάδα.
  • Η άρση του συγκεκριμένου μέτρου σημαίνει ότι πλέον δεν θα επιβάλλεται πρόστιμο σε όποιον δεν φοράει μάσκα ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης παραμένει η σύσταση και η προτροπή για χρήση μάσκας ειδικά από τις ευάλωτες ομάδες.

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις