Μάρτυρας αναφέρει «Μου δόθηκε εντολή να σπάσω το ανάχωμα… στον Καλέντζη»

Μεγάλη τροπή έχουν λάβει οι εξελίξεις σχετικά με τις πληροφορίες πως στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έγιναν λάθος κινήσεις σε φράγματα, προκειμένου να μην πλημμυρήσουν πόλεις, όπως η Καρδίτσα και η Λάρισα.

Ενώ τη νομική οδό έχουν πάρει οι καταγγελίες ότι το φράγμα του Ενιπέα έσπασε εσκεμμένα, την ίδια ώρα ιδιοκτήτης χωματουργικού μηχανήματος αποκάλυψε στην τηλεόραση του Alpha ότι ο ίδιος έκανε «παρέμβαση» στο φράγμα του ποταμού Καλέντζη, λίγο έξω από τον Παλαμά.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει «Μου δόθηκε εντολή να κάνω παρέμβαση. Η εντολή μού δόθηκε από εκεί που είμαι μισθωμένος. Εμάς μας επιτάσσει για επιφυλακή η Περιφέρεια. Σας είπα ακριβώς τι γίνεται και από πού παίρνουμε τις εντολές μας και από πού είμαστε καθοδηγούμενοι. Έγινε κάποια ελεγχόμενη τομή…», ανέφερε χαρακτηριστικά..

Από την άλλη πλευρά  οι αρμόδιες αρχές αρνούνται κάθε είδους καταγγελία που αναφέρει ότι έδωσαν εντολές για σπάσιμο φραγμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, τριάντα κάτοικοι του κατεστραμμένου χωριού της Φαρκαδόνας, κατέθεσαν  μήνυση καταγγέλλοντας ότι το φράγμα του Ενιπέα έσπασε εσκεμμένα, με τη μήνυση να στρέφεται κατά όλων των αρμοδίων Αρχών, ανάμεσά τους και το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα, ο δικηγόρος των εναγόντων κατηγόρησε ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση ότι έσπασε το φράγμα του ποταμού προκειμένου να σωθεί η Καρδίτσα από τα ορμητικά νερά και με αποτέλεσμα τα νερά των πλημμυρών να πνίξουν τα γύρω χωριά.

Χθες ήρθε η πρώτη εντολή για έρευνα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τους εισαγγελείς των πληγεισών περιοχών, με ζητούμενο το ενδεχόμενο ευθυνών των εμπλεκόμενων περιφερειών και δήμων. Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να διερευνηθεί «αν αληθεύουν οι καταγγελίες ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ή ο Δήμος Καρδίτσας (ή από κοινού) προχώρησαν σε παρέμβαση στο φράγμα του ποταμού Καράμπαλη ή οπουδήποτε αλλού, προκειμένου να προστατεύσουν από την πλημμύρα τον Δήμο Καρδίτσας…».

Σχετικές δημοσιεύσεις