Λειτουργική σε δύο χρόνια η ΒΙΠΑ Φαρκαδόνας;

Ένα έργο που θα δώσει ζωή στην πολύπαθη περιοχή

 

Περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης για την επαναβιομηχάνιση της χώρας, το οποίο ο κ. Σκρέκας θεωρεί πιο αξιόπιστο μοντέλο ανάπτυξης αφού η βιομηχανία προσφέρει και καλύτερα αμειβόμενες και πιο σταθερές θέσεις εργασίας

 

Την επιστροφή της Βιομηχανίας στην Ελλάδα σχεδιάζει τον τελευταίο χρόνο, από τότε που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης του εμπιστεύθηκε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο συμπολίτης μας υπουργός Κώστας Σκρέκας. Αυτό γιατί θεωρεί πως η βιομηχανία εγγυάται πιο σταθερή αναπτυξιακή πορεία για τη χώρα από τον τουρισμό και τις υπηρεσίες και επιπλέον προσφέρει καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σταθερές και όχι εποχιακές όπως ο τουρισμός.

Σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η εξεύρεση χώρων για την εγκατάσταση  νέων βιομηχανικών επενδύσεων. Μάλιστα ήδη έχει βρεθεί η γη, όπως διαβάζουμε και στο χθεσινό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» για οκτώ νέες βιομηχανικές περιοχές ή για επεκτάσεις υφισταμένων. Μάλιστα η μία από αυτές, όπως είχε ανακοινωθεί πριν λίγους μήνες, βρίσκεται στην Π.Ε. Τρικάλων και συγκεκριμένα στην Φαρκαδόνα, όπου έχει παραχωρηθεί σχετική έκταση στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ από τον Δήμο Φαρκαδόνας.

Μάλιστα ο κ. Σκρέκας εκφράζει την άποψη ότι «εντός διετίας όλοι οι παραπάνω χώροι θα είναι λειτουργικοί». Επίσης στο ίδιο ρεπορτάζ διαβάζουμε πως η εταιρεία μπαταριών για αποθήκευση ενέργειας ΣΑΝ ΛΑΙΤ σχεδιάζει να κάνει επένδυση ύψους 2 δις. στην ΒΙΠΕ Κοζάνης και γι’ αυτό το λόγο ζητά 1.000 στρέμματα γης στον γειτονικό νομό. Παρόμοιες επενδύσεις μπορούν όμως να γίνουν και στην ΒΙΠΑ Φαρκαδόνας και ιδιαίτερα στον τομέα της παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων. Καθώς βέβαια και βιομηχανίες μεταποίησης τροφίμων και ποτών.

Δ.Κ.

Σχετικές δημοσιεύσεις