Κώστας Σκρέκας «Φθηνότερο φέτος το “Kαλάθι των Χριστουγέννων”»

«Φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι φθηνότερο. Εκεί επικεντρώνονται όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησής μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Τρικαλινός Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά τη σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ1 στην εκπομπή «Συνδέσεις» με τη Χριστίνα Βίδου και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Ο κ. Σκρέκας αναφερόμενος στην κυβερνητική πρωτοβουλία «Καλάθι των Χριστουγέννων» που ξεκινά σήμερα, τόνισε πως ήδη μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ έχει προχωρήσει σε μειώσεις τιμών στα είδη διατροφής που περιλαμβάνονται σε αυτό. «Βλέπουμε ότι έχουμε χαμηλότερες ή ίδιες τιμές με πέρυσι, άρα έχουμε ή μηδενικό ή αρνητικό πληθωρισμό σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Για παράδειγμα, η γαλοπούλα πωλείται κατά 5% φθηνότερα, το κατσικίσιο κατά 16% και το αρνίσιο κρέας κατά 17% φθηνότερα».

Ο Τρικαλινός Υπουργός επεσήμανε ότι «το “Καλάθι των Χριστουγέννων” ξεκινά σήμερα και μέχρι το απόγευμα θα έχουν ανακοινωθεί οι τιμές από όλες τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ». Τόνισε επίσης ότι: «Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα  μειώθηκε κατά 10% τον Νοέμβριο. Από 9,9% που ήταν τον Οκτώβριο, μειώθηκε στο 8,9%». 

Για την κυβερνητική πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι «σήμερα έχουμε στα σούπερ μάρκετ 1.286 προϊόντα που καλύπτουν όλες τις κατηγορίες. Τρόφιμα, απορρυπαντικά, καθαριστικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας, τα οποία διατίθενται σε χαμηλότερες τιμές τουλάχιστον 5% για τους επόμενους έξι μήνες. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα τα οποία έχουν ανάγκη σε χαμηλότερες τιμές».

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης επικεντρώνονται στην ενδυνάμωση του καταναλωτή με δεδομένο ότι η καταναλωτική συμπεριφορά συντείνει στον αποπληθωρισμό. «Όταν ο καταναλωτής επιλέγει να αγοράσει ένα ποιοτικό προϊόν σε φθηνότερη τιμή από κάποιο άλλο αυτό τονώνει τον ανταγωνισμό και συμπαρασύρει τις τιμές προς τα κάτω. Αυτόν τον ρόλο εξυπηρετεί η πλατφόρμα e-katanalotis, με τη χρήση της οποίας μπορούμε να διερευνήσουμε τις φθηνότερες λύσεις που προσφέρονται στην αγορά», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης

«Η κυβέρνησή μας αναγνωρίζει το μεγάλο πρόβλημα που έχει η ελληνική οικογένεια λόγω της εισαγόμενης ακρίβειας. Για αυτό όλες μας οι πρωτοβουλίες, “Καλάθι του Νοικοκυριού”, “Μόνιμη Μείωση Τιμής”, “Καλάθι των Χριστουγέννων” στηρίζουν όλους τους Έλληνες πολίτες και ιδίως τους πιο ευάλωτους», ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

Σχετικές δημοσιεύσεις