Κώστας Σκρέκας: «Τα 1.100 έφτασαν τα προϊόντα της “Μόνιμης Μείωσης Τιμής”»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, παρευρέθηκε στο 14ο Συνέδριο του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ). Συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα της ακρίβειας καθώς και των διαδοχικών πολύπλευρων εξωγενών κρίσεων και των συνεπειών τους στο εμπόριο και την οικονομία.

Ο Τρικαλινος Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας αναφερόμενος στα θετικά αποτελέσματα των έντονων προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εισαγόμενης ακρίβειας τόνισε: «Κάνουμε μεγάλες και διαρκείς προσπάθειες ώστε να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές για τα ελληνικά νοικοκυριά, οι οποίες αποδίδουν. Ήδη τα προϊόντα που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» έφτασαν τα 1.100. Η αγορά αγκάλιασε το συγκεκριμένο μέτρο το οποίο στηρίζει τους καταναλωτές, τονώνει τον υγιή ανταγωνισμό και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Χωρίς καταναλωτές δεν μπορούμε να έχουμε εμπορικές επιχειρήσεις».

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε, επίσης, στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον τομέα της παραγωγής και των τιμών, αλλά και στην αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου της χώρας: «Η Ελλάδα είναι στις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας τα τελευταία τρία χρόνια και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσα από την πράσινη μετάβαση την οποία επιδιώκουμε να πετύχουμε. Θέλουμε μέχρι το 2030, το 80% της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από ΑΠΕ».

Σχετικές δημοσιεύσεις