Καλαμπάκα: Δύο ακόμη εκπαιδευτικοί του βρεφονηπιακού σταθμού «Άγιος Βησσαρίωνας» θετικοί στον κορωνοϊό

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης μας και με βούληση της διαρκή και έγκυρη ενημέρωση των Δημοτών μας, πάντοτε σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και την ιατρό κ. Νάτσινα, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι μετά την εξέταση των δειγμάτων που ελήφθησαν από τους εκπαιδευτικούς του βρεφονηπιακού σταθμού «Άγιος Βησσαρίωνας», δύο ακόμη εξ αυτών βρέθηκαν θετικά στον COVID-19. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με την παρουσία φυσικά της κ. Νάτσινα μετέβη σήμερα στην Καλαμπάκα και έλαβε δείγματα από τα παιδιά του τμήματος όπου δασκάλα είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, βάσει του οποίου έκλεισε και ο βρεφονηπιακός σταθμός.

Σύμφωνα με τις πολύτιμες οδηγίες της κ. Νάτσινα, μετά την εξέταση των δειγμάτων των παιδιών του τμήματος που είχε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, θα εξεταστούν άμεσα και τα παιδιά του τμήματος που βρέθηκε το δεύτερο κρούσμα, και σε περίπτωση που κάποιος εκ των μαθητών των δύο αυτών τμημάτων βρεθεί θετικός, ενδέχεται να ληφθούν δείγματα και από τα παιδιά των υπολοίπων δύο τμημάτων.

Ενημερώνουμε ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και τα παιδιά που φοιτούν στο βρεφονηπιακό θα πρέπει να τεθούν σε δεκατετραήμερη κατ’ οίκον καραντίνα, προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού.

Βούληση όλων μας είναι η προστασία των δημοτών και η προσπάθεια διακοπής της διασποράς του ιού. Οφείλουμε όλοι με αίσθημα ατομικής ευθύνης να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, χωρίς πανικό και διχόνοιες. Ο Δήμος Μετεώρων θα σας ενημερώσει για οποιαδήποτε νεότερη πληροφορία.

 

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνική

Σχετικές δημοσιεύσεις