Κακοκαιρία Daniel: Σοκαρισμένος Γάλλος μετεωρολόγος από την πρόβλεψη για τη Θεσσαλία – “Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο”

Σοκαρισμένος από την πρόβλεψη των επόμενων 48 ωρών για τη βροχή που περιμένουν στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel, δήλωσε ένας από τους κορυφαίους ξένους μετεωρολόγους, ο οποίος ειδικεύεται, όπως αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα, σε ακραία καιρικά φαινόμενα

Ο λόγος για τον Nαέλ Μπελχερζέ, ο οποίος εδρεύει στις Γαλλικές Αλπεις και από το μεσημέρι της Δευτέρας (04/09) έχει κάνει αναρτήσεις σχετικά με την πρόβλεψη που δίνουν τα ελβετικά μοντέλα ακραίων καιρικών φαινομένων. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά, αν επαληθευθούν οι προβλέψεις για την ποσότητα νερού που θα πέσει, θα πρόκειται για κάτι που «δεν θυμάται να έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη».

«Όλα τα μάτια στρέφονται σε αυτό που δείχνει να μετατρέπεται σε μεγάλη πλημμύρα στη Θεσσαλία, στην κεντρική Ελλάδα. Όλα τα μοντέλα κάνουν πρόβλεψη για πολύ υψηλή ποσότητα νερού την Τρίτη. Σε κάποιες περιοχές μπορεί να φτάσει στα 500mm μέσα σε 48 ώρες» έγραψε στο πρώτο ποστ, ανεβάζοντας ένα time lapse από τον όγκο νερού που προβλέπουν τα ελβετικά μοντέλα.

Ακολούθησε μάλιστα και δεύτερη ανάρτηση, όπου τόνισε πως η πρόβλεψη είναι ακόμη πιο ανησυχητική.

«Εντελώς εξωπραγματικό. Το τελευταίο ελβετικό μοντέλο προβλέπει βροχoπτώσεις σε όλη τη Θεσσαλία τις επόμενες 48 ώρες. Τα +2.000 mm σε 48 ώρες είναι πολύ απίθανο να πραγματοποιηθούν, αλλά φαίνεται το πόσο ακραία δυναμική βροχόπτωση πρέπει να περιμένουμε. Δεν θυμάμαι να έχω δει τόσο ακραίες προβλέψεις βροχόπτωσης στην Ευρώπη» έγραψε.

Nαέλ Μπελχερζέ σημείωσε σε μία ακόμη ανάρτηση πως το μοντέλο προσομοίωσης δορυφόρου δείχνει πόσο τρομακτική είναι η πρόβλεψη που γίνεται από το ελβετικό μοντέλο, αν τελικά επιβεβαιωθεί.

Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi

Σχετικές δημοσιεύσεις