Κέντρο Υγείας Παλαμά: Ποινική δίωξη σε 48 άτομα για τα πλαστά πιστοποιητικά

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της δωροληψίας άσκησε ο εισαγγελέας στο πλαίσιο της έρευνας του για το κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια τακτικού ανακριτή στην Καρδίτσα, ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Σε εξέλιξη η έρευνα και σε άλλες πόλεις

Σημειώνεται πως η έρευνα για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας έπειτα από την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, που δόθηκε αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης στο κέντρο υγείας του Παλαμά Καρδίτσας.

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο όταν εντοπίστηκε 44χρονη διοικητική υπάλληλος, η οποία φέρεται να προμήθευσε ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερους από 34 πολίτες που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Η γυναίκα φέρεται να είχε τουλάχιστον μια συνεργό νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς για να έχει πρόσβαση στο σύστημα και να δηλώνει εικονικούς εμβολιασμούς.

 

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις