Επιστρέφει το RUN GREECE Larissa με 2000 δρομείς απ’ όλη τη χώρα

Αγώνες 10χλμ, 5 χλμ, παιδικός και ειδικός αγώνας για άτομα με αναπηρίες

 

 

2.000 δρομείς, ερασιτέχνες και μη, απ όλη την Ελλάδα, δίνουν ραντεβού μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω του κορωνοιού, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στη Λάρισα, συμμετέχοντας στους αγώνες δρόμου  RUN GREECE Larissa 2022 που οργανώνει ο  ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας με συνδιοργανωτές την  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και τον Δήμο Λαρισαίων. Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων ξεκινά στις 10 το πρωί με αφετηρία και τερματισμό τη Λέσχη Αξιωματικών στην κεντρική πλατεία Λάρισας, ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων στις 11.30 το πρωί, ο παιδικό αγώνας  ενός  χιλιομέτρου στις 11  το πρωί  με αφετηρία  την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους και  τερματισμό στην κεντρική πλατεία. Φέτος οργανώνεται και ειδικός  αγώνας για άτομα με αναπηρίες   με  εκκίνηση  στις 11 το πρωί από την πλατεία Εβραίων και τερματισμό στην κεντρική πλατεία.

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην ιστοσελίδα  www.run-greece.gr  και στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Σε  Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα οι διοργανωτές, ανέφεραν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου επιστρέφει  ο  αγώνα δρόμου Run Greece,  ένα «αθλητικό παιδί» της Λάρισας, με τη συμμετοχή 2.000 αθλητών λόγω των  μέτρων  προστασίας κατά του κορωνοιού.  Είναι μια μεγάλη γιορτή του λαϊκού αθλητισμού, ένας αγώνας ανοιχτός σε όλους, με διαδρομές 10 και 5 χιλιομέτρων, παιδικό αγώνα και αγώνα για άτομα με αναπηρίες.  Ευχαριστώ τον  ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας για τη διαχρονική συνεργασία που οδηγεί σε επιτυχημένες αθλητικές διοργανώσεις,  τον Δήμο Λαρισαίων, την Τροχαία που αναλαμβάνει την ασφαλή διεξαγωγή,  τις εθελοντικές ομάδες  για τη σπουδαία συνεισφορά τους και όλους τους δρομείς, μικρούς και μεγάλους.  Μαζί ενώνουμε δυνάμεις  σε  μια αθλητική γιορτή  που κινητοποιεί,  εμπνέει  και  δίνει τη δυνατότητα της μαζικής συμμετοχής. Όποιος σέβεται τη ζωή  και την υγεία του αθλείται, γιατί ο  αθλητισμός δίνει χρόνια στην ζωή και ζωή στα χρόνια.

 

Θάνος Αδαμόπουλος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Λαρισαίων:

Την Κυριακή, μαζί με την Περιφέρεια και τον ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας  η Λάρισα φιλοξενεί ένα  σημαντικό αθλητικό γεγονός, που  μας αφορά όλους. Δίνουμε την δυνατότητα σε ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, να συμμετέχει, να αθληθεί, να διασκεδάσει. Η Λάρισα σε συνεργασία με την Περιφέρεια και άλλους φορείς έχει μπει στον χάρτη των μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, ειδικά την χρονιά που διανύουμε, με τα παγκόσμια πρωταθλήματα ποδηλάτου και πόλο. Στηρίζουμε την εκδήλωση και θα είμαστε εδώ για τις επόμενες.

 

Ηλίας Καφφές, πρόεδρος ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας:

Το Run Greece είναι ένας αγωνιστικός θεσμός, που γίνεται στην καρδιά της Λάρισας αλλά αφορά όλους τους Θεσσαλούς πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, που  συμμετέχοντας στον αγώνα μεταφέρουν τα διαχρονικά  μηνύματα του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας,  του εθελοντισμού και της  αλληλεγγύης. Οι αγώνες αυτοί δεν έχουν αποκλειστικό σκοπό την νίκη, δεν εστιάζουν στην επίδοση.  Νικήτρια είναι μόνο η συμμετοχή. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους τους πολίτες να αλλάξουν την καθημερινότητά τους και να εντάξουν τη  δια βίου άθληση στον τρόπο ζωής τους. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικά τον Περιφερειάρχη Κώστα  Αγοραστό, ο οποίος είναι κοντά μας εδώ και μια δεκαετία,  στηρίζοντας τα  τρία πανελλήνια πρωταθλήματα  που διοργανώνει κάθε χρόνο ο ΣΕΓΑΣ και όλες  τις αθλητικές εκδηλώσεις. Με τα έργα ανακαίνισης  του Σταδίου  Αλκαζάρ που ολοκληρώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μας δίνεται πλέον η   δυνατότητα να διοργανώνουμε διεθνή meeting. Ευχαριστώ τον Δήμο Λαρισαίων  που στηρίζει την διοργάνωση, την Τροχαία  που επωμίζεται μεγάλη ευθύνη και τις  εθελοντικές οργανώσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις