Επίσκεψη Κώστα Σκρέκα σε καταστήματα για την Black Friday

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας ενόψει των εκπτώσεων στο πλαίσιο της Black Friday, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη.

Ο κ. Σκρέκας συνάντησε καταστηματάρχες, εργαζόμενους και καταναλωτές. Συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα της αγοράς, την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα ενόψει της εορταστικής περιόδου, τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, τις επερχόμενες χειμερινές εκπτώσεις. Ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην επιτυχή πορεία της κυβερνητικής πρωτοβουλίας “Μόνιμη Μείωση Τιμής” όπως επίσης και στην ανάγκη σεβασμού της νομοθεσίας για τις προσφορές και τις εκπτώσεις. Νομοθεσία που εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού και προστατεύει το καταναλωτικό κοινό.

Μετά το τέλος  της επίσκεψης ο Τρικαλινός Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, δήλωσε:

«Επισκεφτήκαμε σήμερα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να δούμε το μέγεθος των προσφορών.

Ελέγχουμε πώς αποτυπώνονται οι τιμές και οι προσφορές. Διαπιστώνουμε ότι όλη η αγορά έχει ανταποκριθεί στον νέο νόμο της κυβέρνησής μας. Οι εκπτώσεις αποτυπώνονται με ορθό τρόπο, ώστε ο καταναλωτής να αντιλαμβάνεται και να συγκρίνει τις τιμές των προϊόντων σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Είδαμε ποσοστό εκπτώσεων το οποίο ξεπερνάει και το 50%, το οποίο είναι πολύ σημαντικό σε μία περίοδο όπου ο πληθωρισμός ταλανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά. Είναι μια ευκαιρία για τους καταναλωτές, από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, να μπορέσουν να αγοράσουν τα προϊόντα τα οποία τους ενδιαφέρουν σε πολύ χαμηλές τιμές».

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε επίσης: «Οι έλεγχοι συνεχίζονται. Εμείς ως αρμόδιο Υπουργείο όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε προχωρήσει σε τιμοληψία χιλιάδων προϊόντων, ώστε να συγκρίνουμε με τις τιμές που ανακοινώνονται σήμερα και να διαπιστώσουμε εάν οι προσφορές είναι πραγματικές ή όχι. Φαίνεται ότι μέχρι τώρα το εμπόριο ανταποκρίνεται και τηρεί τον νόμο περί ορθής αποτύπωσης των εκπτώσεων».

Σχετικές δημοσιεύσεις