Εξεταστική για τα Τέμπη: Ο Κώστας Αγοραστός επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής και δεν κατέθεσε

Το δικαίωμα της σιωπής επικαλέστηκε ο Κωνσταντίνος Αγοραστός κατά την σημερινή του παρουσία στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος. Κατά του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της παραβίασης καθήκοντος από την εισαγγελία πρωτοδικών της Λάρισας.

Όπως είπε στην εισήγηση του, με δεδομένο την ιδιότητα του κατηγορουμένου δεν είναι δυνατόν να καταθέσω ως μάρτυρας, ενώ παράλληλα αρνήθηκε κάθε κατηγορία ως αβάσιμη και όπως είπε είναι απόρροια παραπλάνησης πολιτικών αντιπαραθέσεων και επιδιώξεων.

Επιπλέον, ο κ. Αγοραστός είπε ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, είχε μόνο υποστηρικτικό χαρακτήρα και παρείχε βοήθεια, όπως τα μηχανήματα. «Πράξαμε ως οφείλαμε χωρίς πρωτοβουλία ενεργειών», κατέληξε. Ο κ. Αγοραστός κατέθεσε υπόμνημα στην εξεταστική επιτροπή και με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης αποχώρησε.

Από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο Ιάσων Φωτήλας, είπε ότι ο μάρτυρας ήταν ξεκάθαρος και μπορεί να επικαλεστεί το δικαίωμα της σιωπής. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βασίλης Κόκκαλης, τόνισε πως «έχει το δικαίωμα που επέλεξε όπως και υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας». Η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως είναι κρίμα που επιλέγει το δικαίωμα αυτό και έκρινε πως έπρεπε να κληθεί νωρίτερα ο συγκεκριμένος μάρτυρας, πριν από την ποινική δίωξη που ασκήθηκε.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, σχολίασε πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», καθώς, όπως είπε κι άλλοι κατηγορούμενοι πέρασαν από την επιτροπή ωστόσο, επέλεξαν να καταθέσουν κανονικά. Από τη Νέα Αριστερά, η Πέτη Πέρκα είπε ότι δεν προχωράει όπως πρέπει η επιτροπή όσο συνεχίζεται η ανακριτική διαδικασία και επέμεινε στο αίτημα της συγγενών των θυμάτων να συνεχιστεί η εξεταστική αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες της δικαιοσύνης. Ο Πέτρος Δημητριάδης από τους Σπαρτιάτες, σημείωσε ότι θα έπρεπε η εξεταστική να ξεκινήσει να διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος από το ’23 και όχι από το ’97 καθώς χάθηκε έτσι πολύτιμος χρόνος.

 

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις