Ενώνουν δυνάμεις ενάντια στα αιολικά σε Καλαμπάκα-Πύλη

Του Θανάση Βλάχου

[email protected]

 

Κάθετα αντίθετοι με την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικών πάρκων είναι οι Δήμοι Μετεώρων και Πύλης αλλά και οι τοπικές κοινωνίες δηλώνοντας αποφασισμένοι να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις σε μια τέτοια προοπτική που θα αλλοιώσει βάναυσα το φυσικό περιβάλλον του ορεινού τους όγκου.

Αυτό προκύπτει μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμπάκας την περασμένη Τετάρτη παρουσία του Δημάρχου κ. Αλέκου, του προέδρου του ΔΣ κ. Φωλίνα, του Αντιδημάρχου κ. Μπαντανίκα, του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Παπαμιχαήλ, του Αντιδημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου Πύλης κ.κ. Ούτρα και Μητρονάτσιου, των προέδρων Χαλικίου και Κλεινού Κίτσιου και Πίσπα και των κ.κ. Λιόλιου και Πολύση.

 

 

Όλοι τους τάχθηκαν κατά της εγκατάστασης σταθμών αιολικής ενέργειας και συζήτησαν για τον περαιτέρω σχεδιασμό δράσης ενώ αποφάσισαν να συναντηθούν με τον υπουργό Ενέργειας-Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα, τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, τους Δασάρχες και τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο για να τους ενημερώσουν σχετικά και να συνάμα να ζητήσουν την στήριξή τους.

Επίσης θα επιδιώξουν συνάντηση με τους υποψήφιους βουλευτές του νομού από τους οποίους θα ζητήσουν να πάρουν θέση για το μείζον ζήτημα και να γίνουν συναντήσεις στον ορεινό το καλοκαίρι προς ενημέρωση των κατοίκων ώστε να αντιδράσουν δυναμικά γι’ αυτό που αποφασίζουν άλλοι χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους για τον τόπο.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση τονίστηκε ότι οι περιοχές που πρόκειται να κάνουν την εγκατάσταση αιολικών πάρκων οι ενδιαφερόμενοι είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και δεν πρέπει επουδενί να καταστραφούν στο βωμό τους κέρδους και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν όλοι οι αρμόδιοι και να σεβαστούν τις τοπικές κοινωνίες που είναι ενάντια σε αυτή την προοπτική.

Σχετικές δημοσιεύσεις