Εγκάρδιο κλίμα και συνεργασία, κατά την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στον Δήμαρχο Τρικκαίων

Τη διερεύνηση δυνατοτήτων για συνεργασία, το εξαίρετο κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές και τις άριστες εντυπώσεις από τα Τρίκαλα, σηματοδότησε η επίσκεψη στο Δημαρχείο Τρικκαίων, του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Ο Πρέσβης Γιώργος Τζ. Τσούνης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκο Σακκά την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα Τρίκαλα ως πόλη και για τον αναπτυξιακό της ρόλο, ιδίως μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2024. Τέθηκαν επί τάπητος θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση, τις επενδύσεις, τους πιθανούς τομείς συνεργασίας, τη γενικότερη ανάπτυξη σχέσεων και δεσμών σε συγκεκριμένα επίπεδα. Η συζήτηση εστίασε και σε ζητήματα ουσίας, σε σχέση με τη σημερινή θέση της χώρας και τις γενικότερες δυνατότητές της.
Ο κ. Σακκάς έδωσε έμφαση στην ανασυγκρότηση του Δήμου Τρικκαίων και γενικότερα της Θεσσαλίας μετά τις πλημμύρες, στο πλαίσιο των προσπαθειών που ήδη καταβάλλονται. Επίσης συζητήθηκε ο μελλοντικός ουσιαστικός ρόλος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των τμημάτων που εδρεύουν στα Τρίκαλα.
Αναφορά έγινε στην παλαιότερη αδελφοποίηση των Τρικάλων με τη πόλη Τιουσόν της Αριζόνα.
Στη συνάντηση παρέστησαν από τον Δήμο Τρικκαίων οι αντιδήμαρχοι Σοφία Αλεστά, Μιχάλης Λάππας, Τάκης Παζαΐτης και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ζαραμπούκας.
Οι κ. Σακκάς και Τσούνης αντήλλαξαν δώρα, ενώ στη συνέχεια ο Πρέσβης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Μιχάλη Λάππα και Σοφία Αλεστά περπάτησε στους δρόμους της πόλης, επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά των Τρικάλων, το μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στα Τρίκαλα και την ανακαινισμένη Συναγωγή. Εκεί, τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας κ. Ιάκωβος Βενουζίου και μέλη της Κοινότητας, ξεναγώντας τον στην ιστορία της Συναγωγής και της ανακαίνισής της.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις