Δημήτρης Παπαστεργίου: Θα επιλύσουμε την διαφωνία με τους συμβολαιογράφους

Σε αποχή διαρκείας από τα καθήκοντα τους προχωρούν οι συμβολαιογράφοι, διαμαρτυρόμενοι για το ηλεκτρονικό συμβόλαιο, καθώς θεωρούν ότι οι κίνδυνοι από την έκθεση στοιχείων στο διαδίκτυο είναι τεράστια.
Ειδικότερα, οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν από τη σύνταξη συμβολαίων και από τη διαδικασία πλειστηριασμών από την ερχόμενη Δευτέρα 20/11.  Ο Τρικαλινός Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ξεκαθάρισε στην πρωινή εκπομπή της Ραδιοφωνικής Λέσχης 97.6 ότι πρόκειται για κάποια παρεξήγηση γι’αυτό και καλεί τους συμβολαιογράφους να μιλήσουν προκειμένου να λύσουν την διαφωνία τους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

« Δεν έχω καταλάβει απόλυτα πού είναι η διαφωνία των συμβολαιογράφων, και γι αυτό το λόγο θα καθίσουμε να συζητήσουμε σε ποιο σημείο υπάρχει η παρεξήγηση και να τη διορθώσουμε, και να μην πάμε πίσω την αγορά των ακινήτων. Ειδικά για μένα, που είμαι και γιος μιας συμβολαιογράφου, έχει ιδιαίτερο νόημα.

Εμείς πολύ απλά ζητάμε να μας δίνουν το αντίγραφο του συμβολαίου τους, το κείμενο έτσι κι αλλιώς υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή. Τίποτα δεν μας χωρίζει πιστεύω, ούτε κάτι υποκρύπτεται για την δουλειά των συμβολαιογράφων. Σε παρεξήγηση και παρανόηση αποδίδω την αποχή τους.»

Στη συνέχεια έβαλε τέλος στις φήμες που θέλουν τον υπουργό να μετακινείται στην ευρωβουλή επισημαίνοντας «νομίζω είναι ήδη…μακριά η Αθήνα από τα Τρίκαλα και έχει πολύ ενδιαφέρον η δουλειά στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, άρα δεν πάω πιο…μακριά.»

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις