Δεν σταματά η δράση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ)

Η αλλαγή δεδομένων με τους περιορισμούς που έφερε στη ζωή όλων μας η πανδημία του κορονοϊού, επηρέασαν σαφώς τις ζωές όλων μας προς το χειρότερο. Όμως, οι πλέον θιγμένοι είναι όλοι εκείνοι οι συνάνθρωποι μας που ήδη από πριν βρισκόταν σε ευάλωτη θέση και δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν βασικά είδη διαβίωσης. Όλους εκείνους τους συμπολίτες μας σκέφτηκε κατά την πασχαλινή περίοδο η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών – ΙΡΑ και πραγματοποίησε δράση συγκέντρωσης τέτοιων αγαθών.  Στη δράση μας αυτή ανταποκρίθηκαν με θέρμη πολλοί Αστυνομικοί που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας και με τις προσφορές τους γέμισαν το καλάθι που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ακριβώς έξω από το γραφείο της ΙΡΑ. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στον Αρχ/κα ΤΡΕΜΟ Βάϊο και τη σύζυγο του κα. Νέλλη – Αναστασία Ζέρβα, οι οποίοι πρόσφεραν μια πολύ μεγάλη ποσότητα παιδικών ρούχων σε πολύ καλή κατάσταση, τα οποία θα αξιοποιηθούν άμεσα. Όλα τα συγκεντρωθέντα είδη παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας, το έργο του οποίου στηρίζουμε δυναμικά τα τελευταία χρόνια. Οι υπεύθυνοι της δομής ευχαρίστησαν θερμά την τοπική μας για την προσφορά της.

Η τοπική διοίκηση ΙΡΑ Καρδίτσας συμπληρώνει μια δεκαετία έντονης κοινωνικής δράσης. Όλα αυτά τα χρόνια, συνεχώς και όχι αποσπασματικά, ενεργοποιώντας μέλη και φίλους προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης σε δομές και φορείς που μεριμνούν για τη δίκαιη διανομή τους σε κατάλληλους παραλήπτες. Παράλληλα, διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες και ενημερωτικές διαλέξεις για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, όπως την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τα τροχαία ατυχήματα. Με όλο αυτό το πλέγμα δράσεων, η ΙΡΑ Καρδίτσας αναδεικνύει τη συνεχή προσφορά των αστυνομικών στο κοινωνικό σύνολο, είτε ως επαγγελματική υποχρέωση, είτε εθελοντικά και πέρα από το υπηρεσιακό καθήκον. Αυτή είναι άλλωστε η δράση της ΙΡΑ πανελληνίως και γι’ αυτό το λόγο η Ένωση αναγνωρίζεται και υποστηρίζεται θερμά από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ΙΡΑ Καρδίτσας, στεγάζεται από το 2013 σε ένα πανέμορφο χώρο που βρίσκεται στο ισόγειο του Αστυνομικού Μεγάρου και αποτελεί κατά γενική ομολογία κόσμημα του κτιρίου, αφού οποιοσδήποτε βρεθεί εκεί μπορεί να θαυμάσει μια μικρή συλλογή αστυνομικών ειδών και στολών, ελληνικών και ξένων και πλήθος αναμνηστικών από το έργο της τοπικής μας διοίκησης. Ο χώρος παραχωρήθηκε ευγενικά από την Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας ως μια αναγνώριση του έργου της, για το οποίο είναι σημαντικό  να αναφερθεί ότι η ΙΡΑ Καρδίτσας έχει λάβει στο προαναφερόμενο διάστημα 11 πανελλήνια βραβεία και λειτουργεί ως μια συνέχεια του Αστυνομικού Μουσείου Καρδίτσας, που είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και η λειτουργία του υποστηρίζεται από την τοπική μας διοίκηση. Οποιοσδήποτε, μπορεί να ενημερωθεί εκτενέστερα για τη δράση της ΙΡΑ Καρδίτσας μέσα από την ιστοσελίδα www.ipakarditsa.gr

‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’

Σχετικές δημοσιεύσεις