Γεωργιάδης: Οργή για τη δήλωση ότι «κανείς Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη»

Η δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις Γεωργιάδη, οι συστάσεις και η δημόσια συγγνώμη και η αποστομωτική απάντηση από συγγενή θύματος.

Παρά τις συστάσεις του Πρωθυπουργού προς τους υπουργούς της κυβέρνησης να «βουτάνε τη γλώσσα στο μυαλό μας και μετά να μιλάνε» ο Άδωνις Γεωργιάδης, «εκτροχιάστηκε». Ο Άδωνις Γεωργιάδης βγήκε εκτός της «γραμμής» της κυβέρνησης και με ατυχείς δηλώσεις έθεσε το Μαξίμου και την Πειραιώς σε συναγερμό.

Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι «κανείς Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για την προανακριτική για τα Τέμπη», ότι αυτό είναι ζήτημα που αφορά μόνο την Αριστερά «που ασχολείται με τον μικροκοσμό της και όχι με τα πραγματικά προβλήματα» των Ελλήνων. Ακόμη και ο ίδιος αναγνώρισε ότι παρά την ευγλωττία του και την εμπειρία του στα ΜΜΕ, υπέπεσε σε επικοινωνιακό «φάουλ». Παραδέχτηκε ότι η διατύπωση ήταν λανθασμένη και έδωσε το έναυσμα για σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά ανέφερε από το βήμα της Βουλής «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων… Εννοούσα ότι ο λαός δεν ενδιαφέρεται για την πολιτικό καβγά, για την κλοτσοπατινάδα των πολιτικών, για το εμπόριο της τραγωδίας … Γι’ αυτό δεν ενδιαφέρεται ο ελληνικός λαός. Ενδιαφέρεται να μην ξαναγίνει ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα»  ενώ συνέχισε λέγοντας «Εγώ ποτέ δεν είπα ότι ο Ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη… Μόνος ένας άνθρωπος χωρίς καρδιά θα μπορούσε να έχει πει κάτι τέτοιο. Εάν είχα πει αυτό που εσείς λέτε, θα είχα παραιτηθεί από μόνος μου, από ντροπή. Αλλά παρά ταύτα, ζητώ συγνώμη από τους συγγενείς… Έδωσε την ευκαιρία σε εσάς να κάνετε αυτή τη φασαρία και να τους προκαλέσετε, άθελα κι εγώ μαζί, περισσότερο πόνο» .

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις που άφησαν οι δηλώσεις Γεωργιάδη λέγοντας «Προφανώς μας απασχολεί το ζήτημα. Αλίμονο αν δεν μας απασχολούσε αυτή η τραγωδία. Ο υπουργός έδωσε τις σχετικές εξηγήσεις».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ κάλεσαν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποπέμψει τον υπουργό του από την κυβέρνηση ενώ όπως  ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα συνταχθεί με το ΚΚΕ, το οποίο έχει καταθέσει αίτημα για Εξεταστική, με χρόνο διερεύνησης από το 1997 (δηλαδή και επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ).

Οργισμένες αντιδράσεις συγγενών των θυμάτων αλλά και των διασωθέντων

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφό θύματος των Τεμπών, δίνει αποστομωτική απάντηση στον Υπουργό λέγοντας: «Ρωτάει ο Άδωνις Γεωργιάδης, να κάνει “πείραμα” ο Real, να μάθει πόσοι από τους 100 ενδιαφέρονται για τα Τέμπη; Θα του πω εγώ. Από τους 100 που ήταν στις μηχανές και στα πρώτα βαγόνια ρωτάνε τουλάχιστον 57. Αλλά επειδή δεν έχουν πλέον φωνή, τους δανείζουμε εμείς τη δική μας».

«Λέτε να μην νοιάζονται οι άνθρωποι για τα κακουργήματα σας, την συγκάληψη τους και την κατά συρροή υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής, της δικαιοσύνης και της νοημοσύνης;» διερωτήθηκε η Ευδοκία Τσαγκλή, που ήταν μέσα στο μοιραία τρένο και κατάφερε να επιβιώσει.

Σχετικές δημοσιεύσεις