Βασιλική Πέτρου | Η Θεσσαλή CEO που οδηγεί έναν παγκόσμιο κολοσσό

Η  Βασιλική Πέτρου τιμήθηκε στην τελετή των βραβείων Who is Who – “Ελλάδα, ο Κόσμος Όλος”

 

 

Είναι γεγονός πως στην εποχή του 5G της ψηφιακής ενημέρωσης των socialmedia καθημερινά κατακλυζόμαστε από πολλές μικρές ανούσιες, φλύαρες  ιστορίες και μέσα από την “ενημερωτική καταιγίδα” αρκετά συχνά χάνουν το νόημα οι πραγματικά σημαντικές ειδήσεις που πολλές φορές περνούν με ψιλά γράμματα,  ακόμα κι αν αφορούν σημαντικές επιτυχίες.

Ενδεικτικό το παράδειγμα… Έχετε άραγε αναρωτηθεί πόσοι Τρικαλινοί-νες, πόσοι Θεσσαλοί και (ας  το διευρύνουμε πιο πολύ) πόσες Ελληνίδες και Έλληνες παρουσιάζονται κι απασχολούν με τη δράση τους Μέσα Ενημέρωσης παγκόσμιας εμβέλειας; Πόσοι   πλην του Έλληνα πρωθυπουργού και υπό κάποιες περιστάσεις  άλλων προσωπικοτήτων της ελληνικής πολιτείας των επιστημών των γραμμάτων και της τέχνης , μπορεί να εμφανιστούν έστω μία φορά στο C.N.N., το Β.Β.C., το Skynews όντας προσκεκλημένοι στο κεντρικό τους δελτίο;

Εύκολη η απάντηση θα πουν πολλοί προτάσσοντας το…“κανένας”! Κι όμως, από το χώρο του παγκόσμιου “επιχειρείν” έχει ήδη αναδειχθεί μία Θεσσαλή leader, η οποία δίνει  το στίγμα της όντας ηγετικό στέλεχος σε παγκόσμιο Βιομηχανικό κι εμπορικό  κολοσσό . Κρατώντας τα ηνία της Unilever-Prestige τα τελευταία έξι  χρόνια η Βολιώτισσα Βασιλική Πέτρου  θεωρείται πλέον Global personal και (μην ξεχνάμε έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις Ελληνίδες Ηγέτιδες με πρόσφατη  παρουσία στο C.N.N., αλλά και συνεντεύξεις σε εφημερίδες και περιοδικά διεθνούς κύρους . Μάλιστα όπως έγραψε σε σχετικό αφιέρωμα η Καθημερινή «στην άκρως ανταγωνιστική παγκόσμια βιομηχανία καλλυντικών, η διεθνής Ελληνίδα μάνατζερ είναι γνωστή για την ολιστική της προσέγγιση, που συνδυάζει την πολύπλευρη δημιουργικότητα με τα εξαιρετικά αποτελέσματα σε ό,τι καταπιάνεται» .

 

H Θεσσαλή C.E.O.  στην τελευταία της παρουσία στο CNN.

 

«Όταν βγαίνεις έξω, το μυαλό δουλεύει διαφορετικά», ανέφερε  η Βολιώτισσα  CEO της Unilever-Prestige που οδηγεί ένα ρόστερ οκτώ εταιρειών, πραγματοποιώντας μάλιστα τα τελευταία χρόνια σημαντικά ανοίγματα στην Ασιατική αγορά,  από τα οποία προέκυψε πρόσφατη παρουσία της στους ΝΥΤ και συνέντευξη στο CNN.Γεννημένη στον Βόλο, η Βασιλική  Πέτρου αποφοίτησε με MBA από το Columbia-Business-School της Νέας Υόρκης, όπου έλαβε και υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright. Ξεκίνησε την καριέρα της στην Procter & Gamble, αρχικά στην Ελβετία και αργότερα στην Ελλάδα., ενώ το  1999 μετακόμισε στη Βρετανία, όπου συνέχισε την πορεία της στην P&G, ενώ αργότερα εντάχθηκε στο δυναμικό της Max-Factor και τελευταία πήρε τα ηνία της Unilever-Prestige απογειώνοντας την εταιρία σε σημαντικά εμπορικά ανοίγματα.

Bράβευση στην Αθήνα

H Βασιλική Πέτρου ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα της πρόσφατης τελετής που διοργανώθηκε στην Αθήνα για την απονομή των Διεθνών Βραβείων Who is Who “Ελλάδα, ο Κόσμος Όλος! “Αξίζει δε να σημειωθεί πως η φετινή τελετή  απέκτησε ξεχωριστή σημασία, καθώς ένα μέρος των εσόδων της ανακοινώθηκε πως θα διατεθεί για την ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τους 4 νομούς  της Θεσσαλίας, επιβεβαιώνοντας έτσι, τον χαρακτήρα και την δέσμευση του θεσμού για κοινωνική προσφορά κι αλληλεγγύη.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες πέρα της Βασιλικής Πέτρου ήταν η Πέγκυ Αντωνάκου, General Manager Europe, Google, , η Λόλα Νταϊφά, η Άντζελα Γκερέκου που ως πρόεδρος του ΕΟΤ η οποία τιμήθηκε με το βραβείο World-Woman Leader of Sophisticated-Tourism, ο Δόκτωρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ιδρυτής της ρομποτικής χειρουργικής στην Ελλάδα, και άλλες προσωπικότητες που τιμήθηκαν για το έργο και τη δράση τους σε ποικίλα πεδία της επιχειρηματικότητας, τέχνης, ηγεσίας, επιστήμης, κοινωνικής ευθύνης και ακαδημαϊκών επιτευγμάτων.

 

*Λεζάντα κεντρική φωτό:

Η Βασιλική Πέτρου με το βραβείο στην εκδήλωση “Ελλάδα, ο Κόσμος Όλος”

Σχετικές δημοσιεύσεις