Αποκλεισμένα χωριά της Καλαμπάκας από την νέα κακοκαιρία

Καταστροφές προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση στην περιοχή

 

Κάτοικοι της Κρανιάς εκπέμπουν S.O.S. για τις οικίες τους

 

Του Θανάση Βλάχου

[email protected]

 

 

Οι τελευταίες βροχοπτώσεις στάθηκαν αφορμή για να δημιουργηθούν ξανά προβλήματα στα ορεινά του Δήμου Μετεώρων που μετρούν ακόμη πληγές από τα προηγούμενα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στις περιοχές Ασπροποτάμου και Κλεινοβού η νέα κακοκαιρία προκάλεσε και πάλι ζημιές με συνέπεια η ανησυχία των τοπικών αρχών και των πολιτών να κορυφώνεται ενόψει του φετινού χειμώνα.

Το πρωί του Σαββάτου o Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης επισκέφτηκε τον Κλεινοβό όπου το πρόχειρο πέρασμα καταστράφηκε και ορισμένα χωριά αποκλείστηκαν και πάλι από την Καλαμπάκα.

Ο κ. Μιχαλάκης είπε την Κυριακή το πέρασμα θα δημιουργηθεί ξανά, ενώ σύντομα θα δοθεί λύση με την κατασκευή της γέφυρας belley  για την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής.

Την περιοχή επισκέφτηκε και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία διαβεβαιώνοντας ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές τα προβλήματα θα επιλυθούν.

Στο μεταξύ οι ζημιές και στο οδικό δίκτυο είναι εμφανείς με σπασμένα κλαδιά δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους αλλά και τα φερτά υλικά στα ρέματα που κατέβασαν τα ορμητικά νερά.

 

 

Εξ΄ άλλου για  τρίτη φορά μέσα σε 11 χρόνια (οι δυο τελευταίες στους δυο μήνες ) οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας στην διασταύρωση του οδικού δικτύου ,Κρανιάς με τον Ασπροπόταμο βρέθηκαν αντιμέτωποι ξανά με την πλημμύρα που παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά της.

 

Τα νερά της βροχής έβγαλαν το ποτάμι της Κρανιάς από την κοίτη με συνέπεια λάσπες και φερτά υλικά να προκαλέσουν καταστροφές.

Στον οικισμό της Κρανιάς η νέα βροχόπτωση αποτελείωσε το ήδη κατεστραμμένο δίκτυο ύδρευσης ειδικά προς την πλευρά της Αγίας Παρασκευής με αποτέλεσμα πλέον από την διάβρωση να απειλούνται και σπίτια όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής που ζητούν εναγωνίως λήψη άμεσων μέτρων καθώς ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών και κανείς δεν γνωρίζει τι θα φέρει…

 

Σχετικές δημοσιεύσεις