Άνοιξαν οι εγγραφές για τοworkshop: Εισαγωγή στη δημοσιογραφία δεδομένων

  • Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη για επαγγελματίες δημοσιογράφους περιφερειακών ΜΜΕ

 

Το iMEdD (Incubator for Media Education and Development), πραγματοποιεί σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ένα διήμερο workshop στις 13 και 14 Φεβρουαρίου2023 με θέμα: Εισαγωγή στη δημοσιογραφία δεδομένων.

Η φόρμα συμμετοχής για το workshop θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου.

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του iMEdD Lab, του πυλώνα του οργανισμού που εστιάζει στη δημοσιογραφία δεδομένων, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα εξασκηθούν σε εφαρμογές επεξεργασίας, ανάλυσης και οπτικοποίησης δεδομένων χωρίς τη χρήση κώδικα. Τι είναι τα (ανοιχτά) δεδομένα, πώς τα αναζητούμε και πώς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στο πλαίσιο του workshop.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την αίτηση συμμετοχής, επισκεφθείτε το ακόλουθο link: https://www.imedd.org/el/local-skg-workshop-forma-aitisis/

Ο μέγιστος αριθμός είναι 20 συμμετέχοντες και η επιλογή θα γίνει έπειτα από αξιολόγηση των αιτήσεων. Το workshop θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά στο κτίριο της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ. Για την παρακολούθησή τους, οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να φέρουν τα laptop τους και να έχουν ένα Google account, ενώ για την είσοδό τους στο χώρο είναι απαραίτητη η επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας.

Το workshop πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας τουiMEdD για τον περιφερειακό Τύπο στην Ελλάδα.

Σχετικές δημοσιεύσεις