30 χρόνια πλούσιας δράσης για τον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο «Άγιος Οικουμένιος»

Εκδήλωση – απολογισμός προχθές Σάββατο

 

Με κεντρικό ομιλητή τον Hγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους Γέροντα π. Αλέξιο Μαντζίρη, ο οποίος ανέπτυξε το εξόχως ενδιαφέρον θέμα: «Πάθη και αρετές στην διδασκαλία του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και ενώπιον πλήθους κόσμου η επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας και πλούσιας δράσης του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Ο Άγιος Οικουμένιος».

Προλογίζοντας την εκδήλωση η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Φωτεινή Παπαχρήστου αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που επιτελείται όπως ότι «στα 30 αυτά χρόνια όλα τα χρήματα τα διαθέσαμε για τα ιεραποστολικά κλιμάκια σε 18 χώρες, σε 4 Ηπείρους. Προσκαλέσαμε 16 ομιλητές, διαπρεπείς Καθηγητές Πανεπιστημίου και 18 Ιεραποστόλους, οι οποίοι μας μετέδωσαν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους από τα ιεραποστολικά μέτωπα. Επίσης, εκδώσαμε 2 βιβλία: την βιογραφία του Αγίου Οικουμενίου με τίτλο «Ο ΑΓΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ ο φλογερός μηδενιστής και πύρινος αγωνιστής Φωτός. Της Τρίκκης το καύχημα, Οικουμένης αγλάισμα» και «Η Ορθοδοξία σε λυτρωτικές πτήσεις – Ιεραποστολικές σελίδες ασύνορης αγάπης».
Ακολούθως ο σεβάσμιος Γέροντας, που είχε διατελέσει Διευθυντής του Οικοτροφείου της Μητροπόλεώς μας αλλά και Ηγούμενος στα Μετέωρα πριν αναχωρήσει για το Άγιον Όρος, εξέφρασε την συγκίνησή του που βρέθηκε στα Τρίκαλα καθώς «Είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Γεννημένος εις τας Σέρρας, αλλά η πνευματική μου αρχή ήταν εδώ στα Ιερά Μετέωρα και στην όμορφη πόλη σας. Σας έχω πάντοτε στην προσευχή μου στο Άγιον Όρος όπου βρίσκομαι και με πολλή αγάπη ενθυμούμαι τας προτέρας ημέρας» ενώ χαρακτήρισε το έργο του Συλλόγου «πολύ ιερό και ύψιστο στις χώρες που δεν εγνώρισαν ακόμη τον Χριστόν. Η συνδρομή που γίνεται από τον Σύλλογο είναι πολύ σημαντική. Εύχομαι να βρεθούν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι θα βοηθήσουν και θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια».

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με βράβευση του εκλεκτού καλεσμένου με το μετάλλιο του Αγίου Βησσαρίωνος από τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο μετά από πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις