24σέλιδο αφιέρωμα στα Τρίκαλα φιλοξενήθηκε στο χθεσινό «ΒΗΜΑ»!

Σπουδαία προβολή για το νομό Τρικάλων έγινε χθες μέσω της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ». Η οποία στο πλαίσιο των αφιερωμάτων που κάνει σε διάφορες περιοχές σε συνεργασία με κατά τόπους σχολεία επέλεξε αυτή την Κυριακή τα Τρίκαλα.

Σε συνεργασία με το 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων ετοιμάσθηκε «Το ΒΗΜΑ των Τρικάλων», ένα 24σέλιδο ένθετο στο οποίο μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ παρουσιάζουν το νομό με την δική τους οπτική.

Ασφαλώς από ένα τέτοιο αφιέρωμα, λόγω και της χρονικής συγκυρίας, δεν θα μπορούσε να λείπει μια μεγάλη αναφορά στον λόγο για τον οποίο όλη η Ελλάδα έρχεται αυτές τις ημέρες στα Τρίκαλα, τον Μύλο των Ξωτικών. Άξια ειδικής αναφοράς είναι και η έρευνα των μαθητών για τον σχολικό εκφοβισμό, με ανησυχητικές διαπιστώσεις.

Αρκετές αναφορές υπάρχουν και σε μια άλλη βαριά «βιομηχανία» του τόπου μας, την μουσική και εδώ εκτός από την αναφορά στους κλασικούς λαϊκούς δημιουργούς (Τσιτσάνης, Καλδάρας, Βίρβος κ.λπ.) ξεχωρίζουν και οι συνεντεύξεις με τον Σωκράτη Μάλαμα (που ζει εδώ και 20 χρόνια στα Τρίκαλα και εμπνέεται από αυτά) και την εξαιρετική Τρικαλινή ερμηνεύτρια Κων/να Πάλλα. Ασφαλώς και θα πρέπει ως Τρίκαλα να ακουμπήσουμε περισσότερο πάνω σ’ αυτό το θησαυρό και να γίνουμε αληθινά η «διαχρονική πρωτεύουσα του λαϊκού τραγουδιού».

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων -και φυσικά στο «ΒΗΜΑ»- γι’ αυτή την εξαιρετική έκδοση.

Δ.Κ.

 

 

 

Συγχαρητήριο μήνυμα

Το Βήμα των Τρικάλων

Μαθητική εφημερίδα του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων

 

 

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, κ. Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης και όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης, συγχαίρουμε την ομάδα μαθητών/τριών του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων για το εγχείρημά τους να συμμετέχουν στη δημιουργία της μαθητικής εφημερίδας “Το Βήμα των Τρικάλων”, η οποία θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, με την εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”, ως ειδικό ένθετο.

Συγχαίρουμε, επίσης, τους/τις εκπαιδευτικούς, υπό την επίβλεψη των οποίων, οι μαθητές/τριες  μέσα από άρθρα και συνεντεύξεις με καταξιωμένους επιστήμονες, ολυμπιονίκες των επιστημών, σημαντικούς καλλιτέχνες και δημιουργούς, αναγνωρισμένους αθλητές, παρουσιάζουν την περιοχή μας και τους ανθρώπους της.

Ευχόμαστε θερμά στους μαθητές/τριες του σχολείου την επίτευξη των στόχων τους, πρόοδο, μόρφωση και δημιουργικότητα.

 

Από τη ΔΔΕ Τρικάλων

Σχετικές δημοσιεύσεις