2ο ΣΔΕ Τρικάλων (Φυλακές): Εμβαθύνοντας στο ζήτημα της Ουκρανίας και του διεξαγόμενου πολέμου

Στα πλάισια της επιδίωξης του στόχου να αποκτηθούν ιστορικές γνώσεις και να καλλιεργηθούν δεξιότητες εμβάθυνσης και ερμηνείας σημαντικών γεγονότων της επικαιρότητας, το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων προσκάλεσε τον ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΛΑΚΗ, εκπαιδευτικό, ιστορικό και συγγραφέα -σταθερο πλέον φίλο του ΣΔΕ – να παρουσιάσει στους εκπαιδευόμενους του σχολείου, αλλά και σε άλλους ενδιαφερόμενους εντος των Φυλακών Τρικάλων:
* τις ιστορικές σχέσεις της περιοχής της σημερινής Ουκρανίας με την Ελλάδα,
* σύντομη ιστορία της χώρας ,
* την εξέλιξη των σχέσεων της με τη Ρωσία και
*τις σχέσεις της με τη Δύση.
Τέλος επιχειρήθηκε μέσω συζήτησης , κατάθεσης και ανταλλαγής απόψεων να προσεγγιστούν τα αίτια του σημερινού διεξαγόμενου πολέμου.
Πραγματικά υπήρξε έντονο ενδιαφέρον απο την πλευρά του ακροατηρίου, πράγμα που ήταν εμφανές από τη μεγάλη συμμετοχή στη συζήτηση αλλά και το αίτημα για επανάληψη τέτοιων δράσεων.
Ευχαριστούμε για άλλη μια φορα τη Διευθύντρια των Φυλακών Τρικάλων κ. Μ.Λύτσιου, που ενθαρρύνει και στηρίζει με τη συμμετοχή της τις δράσεις του σχολείου.
Ευχαριστούμε επίσης τη Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου κ Α. Τσοτινού που ”άφησε στη διάθεση μας”, εκτός διδακτικού ωραρίου φυσικά, τον αγαπητό συνάδελφο και, βεβαίως, ευχαριστούμε θερμά τον ίδιο τον Κώστα Μιχαλάκη που είναι καθε φορά διατεθειμένος με κέφι και όρεξη να σταθεί δίπλα μας και να εμπλουτίσει με τις γνώσεις του το έργο του σχολείου μας!!!
Μαρία Μουτσάκη Δ/ντρια 2ου ΣΔΕ Τρικάλων (Φυλακών)

Σχετικές δημοσιεύσεις