14 νέα βραβεία για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & Μανιταριών Μετεώρων

Σε δύο σημαντικούς διαγωνισμούς τροφίμων συμμετείχε πρόσφατα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Έλαβε μέρος με 14 συνολικά προϊόντα, τα οποία βραβεύτηκαν στο σύνολό τους!

Ο πρώτος διαγωνισμός ήταν ο MediterraneanTasteAwards 2021 (MTA 2021), όπου συμμετείχε με έξι προϊόντα, τα οποία έλαβαν τις εξής διακρίσεις:

ΠροϊόνΚατηγορίαΔιάκριση
Γλυκότου κουταλιούΠλευρώτουςMTA Packaging &Design Awards 2021Platinum
Λικέρ από άγριο μανιτάρι ΚανθαρίσκοςMTA Packaging &Design Awards 2021Gold
Μέλι βελανιδιάς με ΓανόδερμαMTA Innovation Awards 2021Gold
Ριζότο με άγρια τρούφαMTA ExcellentTaste Awards 2021Gold
Αγαρικό σε λάδιMTA ExcellentTaste Awards 2021Gold
Καπνιστό Πορτομπέλοσε λάδιMTA ExcellentTaste Awards 2021Silver

Η δεύτερη συμμετοχή, αφορούσε τον διαγωνισμό OlympAwards, στον οποίο έλαβε μέρος με οκτώ προϊόντα, αποσπώντας τις εξής διακρίσεις:

ΠροϊόνΚατηγορίαΔιάκριση
ΜανιταρόσουπαOlymp Awards – Tasting awardsGold
Χυλοπίτες με Gojiberry, Βωλίτη και λαχανικάOlymp Awards – Tasting awardsGold
ΜανιταροπίλαφοOlymp Awards – Tasting awardsSilver
Πλιγούρι με μανιτάριOlymp Awards – Tasting awardsBronze
Λιγκουίνι με μαύρη τρούφαOlymp Awards – Packaging awards – Total imageSilver
Λεντινούλα σε λάδιOlymp Awards – Packaging awards – Total imageBronze
Γλυκό του κουταλιού ΚανθαρίσκοςOlymp Awards – Packaging awards – Total imageBronze
Σοκολάτα Υγείας με Μαύρη Τρούφα, ΕξαιρετικόΠαρθένο Ελαιόλαδο και ΘυμάριOlymp Awards – Packaging awards- labelBronze

Οι βραβεύσεις αυτές, αποτελούν συνέχεια και άλλων διακρίσεων των προϊόντων μανιταριών του Μουσείου, το οποίο, να σημειώσουμε εδώ, έχει δημιουργήσει περίπου 70 (!) διαφορετικά προϊόντα μανιταριών και τρούφας.

Όλα τα προϊόντα έχουν δημιουργηθεί με τη συμβολή του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επιστημονικά υπεύθυνη την καθηγήτρια κα Όλγα Γκορτζή, γεγονός που αποτελεί μία επιπλέον πιστοποίηση της ποιότητας και του γευστικού τους χαρακτήρα.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο Διευθυντής του Μουσείου, κ. Νίκος Πάλλας: «Η συνεχής δημιουργία νέων προϊόντων μανιταριών, καθώς και οι διακρίσεις που λαμβάνουν, αποτελούν τον καλύτερο τρόπο ανάδειξης των μανιταριών, ως σημαντικό στοιχείο υγιεινής διατροφής, γεγονός άλλωστε που αποτελεί βασικό στόχο του Μουσείου μας.»

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις