10χρονοι με covid στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Ανησυχία έχει προκαλέσει η απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα Τρίκαλα την προηγούμενη ημέρα (χθες 20/7), αν αναλογιστεί κανείς οτι όλο το προηγούμενο διάστημα στο Νομό μας καταγράφονταν μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων και μάλιστα μετρημένα στην παλάμη του ενός χεριού. Όπως επεσήμανε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Γρηγορίου μιλώντας στη Λέσχη 97,6,  εντυπωσιακό είναι το γεγονός οτι τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν και περιστατικά με παιδιά 9 και 10 ετών που βρέθηκαν θετικά. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Τον τελευταίο μήνα ευτυχώς ήταν μικρή η κίνηση για την ΜΕΘ covid, τώρα υπάρχει 1 άτομο διασωληνωμένο, και 3 οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι νοσηλεύονται στην κλινική. Είναι θετική εξέλιξη και καλό είναι να την κρατήσουμε. Τα θετικά κρούσματα που είδαμε τις τελευταίες μέρες ήταν περισσότερο νεαρής ηλικίας άτομα, μιλώντας και για ηλικίες των 9 και 10 ετών. Ήταν ήπια περιστατικά, τα οποία έλαβαν την απαραίτητη αγωγή και την ακολουθούν στο σπίτι.

Προσπαθούμε καθημερινά μέσα από συζήτηση να ενισχύσουμε τον εμβολιασμό και στο προσωπικό του ΓΝΤ, πιστεύω ότι θα πάει καλά και σε αυτό το κομμάτι. Ο ρυθμός εμβολιασμού είναι αρκετά καλός, συνεχίζονται καθημερινά όπως και Κυριακές, υπάρχουν βέβαια ακυρώσεις αλλά αντικαθίστανται άμεσα.»

Σχετικές δημοσιεύσεις