1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο – «Σχολικό κλίμα: σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας  με τίτλο: «Σχολικό κλίμα: σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές».

 

Το σχολείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός, στον οποίο συνυπάρχουν και αλληλοεπιδρούν διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές ανάγκες και αξίες, συνδιαμορφώνοντας ένα ζωντανό και δυναμικό ποιοτικό σύνολο. Το σχολικό κλίμα αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα που επηρεάζει την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ανάπτυξη των μαθητών/τριών. Η δημιουργία θετικού και υποστηρικτικού σχολικού κλίματος αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς στόχους της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το θετικό σχολικό κλίμα συμβάλλει στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης των μαθητών, στην καλλιέργεια της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας, στη μείωση των περιστατικών βίας και εκφοβισμού και στην προώθηση της μάθησης και της δημιουργικότητας.

 

1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: «Σχολικό κλίμα: σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές» διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τους Δήμους Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου, Πύδνας – Κολινδρού, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και του Επιμελητηρίου Πιερίας,  υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη απο 25 μέχρι 26 Μαΐου 2024. Η Γλώσσα Συνεδρίου ήταν η Ελληνική και η Αγγλική, χωρίς κόστος συμμετοχής.

Συμμετείχαν από το 8ο ΓΕΛ Τρικάλων η Διευθύντρια Μαριάννα Αποστόλου και ο Υποδιευθυντής Σαμορέλης Σεραφείμ με δύο εισηγήσεις:

1ηεισήγηση: Η  μετασχηματιστική ηγεσία και η εσωτερική αξιολόγηση του έργου της σχολικής μονάδας

2ηεισήγηση: Η κατασκευή του ηλεκτρονικού αποθετηρίου: μια καινοτόμος δράση στην εφαρμογή διδακτικών πρακτικών

Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άρτια οργάνωση. Ευχαριστούμε την Επιτροπή για την επιλογή των εργασιών μας και τη δυνατότητα που μας δόθηκε να συμμετέχουμε εξ αποστάσεως. Ευχόμαστε Καλή Συνέχεια στο δημιουργικό έργο τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις