Όσο υπάρχουν παιδιά που τραγουδάνε Θεοδωράκη…μη φοβάστε!

Εντυπωσίασε η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

 

Έτσι δεν το είχε πει ο Νίκος Καζαντζάκης; «Όσο υπάρχουν παιδιά, ζώα και λουλούδια… μη φοβάστε, όλα θα πάνε καλά»!

Πόσο μάλλον, παιδιά που τραγουδάνε Θεοδωράκη! Όπως συνέβη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο με τη μεγάλη χορωδία και ορχήστρα των εκατό και πλέον μαθητών και μαθητριών του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, που τους απολαύσαμε να ερμηνεύουν έργα του Μίκη σε στίχους του Ελύτη, του Γκάτσου, του Σεφέρη, του Ρίτσου, του Καμπανέλλη.

Πλημμύρισε η αίθουσα από την «Όμορφη Πόλη», τον «Απρίλη», τη «Μυρτιά», τη «Γειτονιά των Αγγέλων», «Της Αγάπης Αίματα», το «Στρώσε το στρώμα σου», τον «Ζορμπά»….

Και μιας και η πανδημία μας στέρησε τέτοιου είδους χαρές, και είχαμε όλοι μας –παιδιά και γονείς- καιρό να ανταμώσουμε, το ευχαριστηθήκαμε είναι η αλήθεια!

Και τραγουδήσαμε, και συγκινηθήκαμε και καμαρώσαμε και…ζεστάθηκαν τα μέσα και τα έξω μας! Και μονιάσαμε! Γιατί αυτή είναι η μαγεία της μουσικής, ενώνει, λυτρώνει, γαληνεύει! Και ήταν η αξεπέραστη και αιώνια μουσική του Μίκη –που βρίσκεται και θα βρίσκεται στο επίκεντρο της Ελληνικής Παιδείας- και η προσωπικότητά του που μας συνεπήρε όλους σε έναν ιλιγγιώδη στροβιλισμό. Αυτή του συνθέτη των μεγάλων Ελλήνων ποιητών. Αυτή του στοχαστή, του αντιστασιακού, του λογοκριμένου δημιουργού με τη διεθνή αναγνώριση.

Ανυπομονούμε για την επόμενη συναυλία-εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου!

(“Όμορφη πόλη, φωνές μουσικές, απέραντοι δρόμοι, κλεμμένες ματιές….” Τόσες μέρες μετά και δεν λέει να ξεκολλήσει  απ’ το μυαλό…)

Αφροδίτη Νανάκη

Σχετικές δημοσιεύσεις