Όμηρος των λαθών και του παρακράτους – Γράφει ο Κώστας Πατέρας

Είναι «Ηλίον φαεινότερον» ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πηγαίνει «από την Σκύλλα στη Χάρυβδη».

Γενικά η πολιτική κατάσταση … βαραίνει και η κρίση, ο πληθωρισμός και η Ακρίβεια λειτουργούν ως βαρόμετρο για την πτωτική πορεία του Πρωθυπουργού.

Αν και μέχρι τις κάλπες υπάρχει ένας μακρύς δρόμος και πολύ δύσκολος «Μαραθώνιος», εν τούτοις τα όσα έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας δρομολογούν αρνητικές εξελίξεις για την κυβέρνηση.

Υπάρχει μεγάλη πολιτική ένταση και κομματικές συγκρούσεις με προσωπικές αντιθέσεις μεταξύ Αρχηγών των κομμάτων και των Βουλευτών.

Δυστυχώς η γενική ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη και τοξική και φέρνει πιο κοντά τις πρόωρες εκλογές.

Οι κακές εκτιμήσεις, οι εσφαλμένες επιλογές, τα πολλά ψέματα, η λαϊκίστικη νοοτροπία, η αλαζονική διακυβέρνηση και η απαξίωση της κοινωνίας είναι αυτά, που θα πληρώσει πολύ ακριβά ο επικίνδυνος και άσχετος Πρωθυπουργός.

Τα πρόσφατα οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα όπως το θέμα των υποκλοπών, η υπόθεση του Ανδρέα Πάτση, η περίπτωση της Αγγελική Στεργιούλη, συζύγου του Κώστα Τσιάρα, Υπουργού Δικαιοσύνης, της «Γαλάζιας» Ρεβέκας Πιτσίκα και οι χθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Βρέντζη, που είναι το δεξί χέρι του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, αποδεικνύουν, πως ο Μητσοτάκης έσπρωξε την χώρα στον βούρκο της καταστροφής.

Ο Μαρινάκης, ο ιδιοκτήτης δύο μεγάλων εφημερίδων «ΝΕΑ» και «ΒΗΜΑ» και του καναλιού  MEGA TV και του Ολυμπιακού, φανερώνει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο Πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος για τα λάθη του παρακράτους και των αντιδημοκρατικού μηχανισμού, που προσωπικά αυτός έστησε μέσα στο Μαξίμου.

Έσκαψε λάκκο με τα ίδια του τα χέρια ο Μητσοτάκης με τις παράνομες παρακολούθησης, πολιτικών αντιπάλων και Υπουργών της Ν.Δ. καθώς και επιχειρηματιών, στον οποίον ΛΑΚΚΟ δυστυχώς, έπεσε ο ίδιος.

Ο Μαρινάκης, ισχυρός… παίκτης του ποδοσφαίρου, των καραβιών και των Μ.Μ.Ε. φανερά πλέον χρησιμοποιεί την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς, για να αποδομήσει και τελικά να ισοπεδώσει τον Μητσοτάκη.

Η πολιτική ζωή μεατράπηκε σε ποδοσφαιρική αρρένα που στο βάθος μάλλον υπάρχουν και οικονομικές συγκρούσεις.

Ο Γιάννης Βρέντζης, μίλησε χθες εξ ονόματος του Μαρινάκη και είπε ότι «το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από ένα φασιστικό παρακράτος, που διέπεται από παρανομία και οργανωμένο έγκλημα».

« Επί τρία χρόνια λειτούργησε μέσα στην κυβέρνηση και στο Μαξίμου ένα καθεστώς παρανομίας, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη», ανηψιό από αδελφή του Πρωθυπουργού, ο οποίος κατηγορείται και για τους κοριούς της ΕΥΠ.

Κεραυνός «όχι εν αιθρία» έπεσε στο Μαξίμου η δήλωση του Γιάννη Βρεντζη και ένα τεράστιο … τσουνάμι δείχνει την έξοδο από την εξουσία του Μητσοτάκη, που θεωρείται και υπεύθυνος για το κατάντημα της χώρας και της Δημοκρατίας.

Το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ σήμερα με τίτλο «ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ στην υπόθεση των υποκλοπών» τα λέγει όλα.

Σε πανικό είναι η Κυβέρνηση, που έρριξε την χώρα στο «καιάδα» της καταστροφής.

Η περίπτωση των «Ακραίων» πολιτικών φαινομένων στο Μαξίμου θα οδηγήσει την χώρα σύντομα σε πρόωρες κάλπες και σε αλλαγές.

Στην πολυεπίπεδη κρίση που αντιμετωπίζει ο Μητσοτάκης η λύση είναι μία, δηλ. να αποχωρήσει όσο πιο σύντομα γίνεται από την εξουσία, την οποία άσκησε με πρωτοφανή Αυταρχικό και Συστημικό τρόπο.

Ο Λαός το 2019 τον ψήφισε για να φροντίσει για τα συμφέροντα των πολιτών και όχι των Ολιγαρχών.

Τον Πρωθυπουργό δεν τον έφτανε το Σόου με το «καλάθι» του νοικοκυριού, που ήταν μία απάτη, το καψόνι του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τους Τούρκους, η ανάκληση στην ενεργή υπηρεσία, μετά από 28 χρόνια του 74χρονου πρωην Αξιωματικού εν αποστρατεία και πρώην Δημάρχου Πεντέλης, ήρθε…καπάκι και η μετωπική σύγκρουση με τον … θηριώδη Βαγγέλη Μαρινάκη.

Φαίνεται πως κάπου εδώ … τελειώνει ο ουρανός για την «Αγία Οικογένεια» και για τα τρωκτικά του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ και της ψευτοΑριστεράς.

Ο Πρωθυπουργός σφυροκοπείται από παντού και η σύγχυση και η αμηχανία στη Α.Ε.του Μαξίμου είναι εμφανής.

Δυστυχώς, αποδείχθηκε ΜΟΙΡΑΙΟΣ στα θέματα της Οικονομίας, της Ακρίβειας, της Αισχροκέρδειας, της Ενέργειας, των Τροφίμων και της διάλυσης του Ε.Σ.Υ.

Στήριξε πέντε – έξι Ολιγάρχες Νταβατζήδες, κατά τον Κώστα Καραμανλή, και κατέστρεψε τους απλούς πολίτες.

Μακάρι να μην αποδειχθεί το ίδιο ΜΟΙΡΑΙΟΣ και στα Εθνικά θέματα, γιατί όπως έλεγες ο Πλούταρχος (45-120 μ.Χ) «την προδοσία πολλοί την αγάπησαν, τον προδότι ουδείς».

Σχετικές δημοσιεύσεις