Χρήστος Γκίμτσας: Αχ, βρε ΕΥΑ… γιατί!

(O λαός λέει , πως, όπως έστρωσες, έτσι θα κοιμηθείς…)

Γράφει ο Χρήστος Γκίμτσας.

Το groso colpo , ξεκίνησε από την Σικελία. Από την μήτρα της μαφίας.
Την ‘’παράγκα’’ την έστησε ο πρώην Σικελός ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέτι σε συνεργασία με τον νυν ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο και κάποιον Ταλαμάγκα, πρόεδρο μιας ΜΚΟ, το όχημα για την διακίνηση του χρήματος. Μαζί τους και ο Φραντζέσκο Τζόρτζιο, και ποιος ξέρει και πόσοι άλλοι, κρυφοί για την ώρα. Πάντως η γυναίκα και η κόρη του Παντσέτι , ήταν μέσα το κόλπο.
Σκοπός της ‘’παράγκας’’, η προώθηση στο Ευρωκοινοβούλιο, υποθέσεις που αφορούσαν τα συμφέροντα του Κατάρ , και όχι μόνο.. Με το αζημίωτο, βέβαια. Και λέγοντας ‘’με το αζημίωτο’’ , εννοούμε με μαύρο χρήμα, κατάμαυρο, που μύριζε πετρέλαιο.
Βαποράκι στην διακίνηση του χρήματος, ήταν που λέτε, ένα τσιράκι του Παντσέτι, ο ωραίος, και κοσμοπολίτης Τζόρτζιο Φραντζέσκο.
Ο τελευταίος αγάπησε σφόδρα –πως και γιατί, τρέχα, γύρευε- την ωραία, νάρκισσο, αριβίστρια και αδίστακτη Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτή της Ελλάδας, εκλεγμένη με το ΠΑΣΟΚ και η οποία επίσης αγάπησε σφόδρα τον Τζόρτζιο και έγιναν ένα σώμα μια ψυχή και ένα πορτοφόλι. Και από ότι φαίνεται και παραφαίνεται μάλιστα, η Εύα μας , δεν άργησε να γίνει μαζί με το σόι της, το Ελληνικό παράρτημα της Σικελικής μαφίας και να αποκτήσει έντονα φιλοκαταρικά αισθήματα!
Φαίνεται πως Καϊλή ήταν ΄΄ έτοιμη από καιρό΄΄ που λέει και ο ποιητής, για μία τέτοια δουλειά:
Πρώτον, γιατί το κόμμα που την ανέθρεψε πολιτικά , είχε παράδοση στις λαμογιές –μην λέμε τώρα ονόματα!- Και δεύτερον, αν πιστέψουμε τα όσα καταγγέλλει ο πρώην ευρωβουλευτής των πρασίνων, Τρεμόπουλος, ο πατέρας Καϊλής, δεν ήταν νερό για πρόσφορο. Όντας το 
alter ego του πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης, Ψωμιάδη, του επονομαζόμενου και ζορό, έκαναν μαζί εργολαβικές κομπίνες χρεώνοντας την νομαρχία με εκατομμύρια για ανύπαρκτα έργα. Άλλωστε για όλα αυτά εκκρεμεί και μία δίκη μέσα στο 2023.

Έτσι λοιπόν επαληθεύεται και η ρήση, το μήλο κάτω από την μηλιά…
Λέγεται μάλιστα, πως ήταν αυτή, η Ιταλική συμμορία που δρούσε μέσα στο ευρωκοινοβούλιο , που με τις επιρροές της, στήριξε την εκλογή της Εύας στην θέση της αντιπροέδρου. Μελετημένα πράγματα!
Η Ιταλο-Ελληνική μαφία, λοιπόν, είχε αναλάβει να προωθεί και να διεκπεραιώνει υποθέσεις που αφορούσαν το Κατάρ (λένε και του Μαρόκου) με υπόγειες διαδικασίες. Και επειδή ένοιωθαν πως βρίσκονταν στο απυρόβλητο, δεν έκρυβαν την χαρά τους κάθε φορά που κατάφερναν να προωθήσουν τα Καταρικά νιτερέσα , δηλαδή συμφέροντα, στην Γηραιά Ήπειρο. Και πάντα με το αζημίωτο.
Έτσι λοιπόν, η ωραία Εύα, από εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, κατάντησε να γίνει 
diller του Κατάρ στην Ευρώπη.

Οι Βέλγοι όμως, την ψιλιαστήκανε την δουλειά. Ίσως έπεσε και ‘’καρφωτή και λαδωμένη’’ που λέει και ο Τσιτσάνης στο ‘’Καράβι από την Περσία’’ και στήνοντας παρακολούθηση, δεν άργησαν να βγάλουν τον λαγό από το λαγούμι. 1.500.000 ευρώ βρέθηκαν στα σπίτια των Παντσέτι, Τζόρτζιο και Καϊλή. Στα χέρια του πατέρα της μάλιστα, βρέθηκε βαλίτσα με 600.000ευρώ που προσπαθούσε να τα φυγαδεύσει, ο αθεόφοβος!
Αποτέλεσμα: Να οι χειροπέδες και να που ‘’έπεσαν τα μάνταλα βαριά’’ της φυλακής, εννοείται, κατά πως λέει επίσης ο Τσιτσάνης σε ένα άλλο μουσικό του δράμα. Τέσσερεις είναι για την ώρα, οι φυλακισμένοι.

Και επειδή ανακριτές και δημοσιογράφοι , την ψάχνουν την δουλειά, μάθαμε πως η Εύα, ένα κορίτσι χωρίς προίκα από την μάνα της, παρακαλώ! βρέθηκε να έχει έξι ακίνητα, τρία αυτοκίνητα, αγροτεμάχιο 9 στρεμμάτων στην Πάρο, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις και ποιος ξέρει και που αλλού, γιατί μιλάνε για πολύ περισσότερα χρήματα σε κρυφές καταθέσεις και κρυπτονομίσματα. Γι’ αυτό οι Βέλγοι ψάχνουν και στους εξωχώριους παραδείσους.
Και όλα αυτά προφανώς αγορασμένα από τις μισθολογικές οικονομίες της. Στέγνωσε το σκ..το που λέμε για να τα αγοράσει, και μπράβο της.

Εκείνο όμως που εντυπωσιάζει είμαι η μεζονέτα στην Φιλοθέη, που την αγόρασε κοψοχρονιά με 260.000 ευρώ, ενώ η αγοραστική της αξία είναι τουλάχιστον 700.000 . Η κυρία που την πούλησε, περίμενε δέκα χρόνια , λέει, να βρει αγοραστή και αναγκάστηκε να την ξεφορτωθεί στην κυρία Καϊλή στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας. Μα η ευλογημένη, δεν τηλεφωνούσε σε κάποια επαρχία. Στο Αγρίνιο , στο Κιλκίς ,στα Τρίκαλα. Όλο και κάποιος θα βρισκόταν να αγοράσει το σπίτι. Θες με το κομπόδεμά του, θες με δάνειο, θες με φιλικές εξυπηρετήσεις, θα βρίσκονταν αρκετά πάνω από 260.000 για να το αγοράσει, και πήγε και το έδωσε κοψοχρονιά στην Εύα;
Μα που τα λένε αυτά! Με 260.000 ευρώ στην Φιλοθέη αγοράζεις κάτι παραπάνω από γκαράζ. Ημιυπόγεια γκαρσονιέρα, να πούμε και όχι μεζονέτα 160 τετραγωνικών.

Τελικά η ωραία και αδίστακτη, διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ, ξηλώθηκε από την θέση της αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου και μπουντρουμιάστηκε, με διάφορες κατηγορίες.
Αυτή πάντως, δηλώνει αθώα. Οι δε μέντορές της στην Ελλάδα, Βενιζέλος, Ανδρουλάκης, και Λοβέρδος, που την είχαν στα όπα, όπα, δηλώνουν έκπληκτοί και απογοητευμένοι. Πως είναι δυνατόν να προέκυψε μέσα από το δικό τους κόμμα τέτοιο θηλυκό φίδι!

Η Εύα ,δηλώνει επίσης, πως δεν θα γίνει Ιφιγένεια. Ποιοι άραγε θέλουν να την θυσιάσουν; Περιμένουμε και θα δούμε. Αυτοί που διαχειρίζονται τέτοιες σκοτεινές ιστορίες όπου παίζονται μεγάλα , πανάκριβα και αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, ανθρώπους σαν την Καϊλή και τον Τζόρζιο , τους έχουν για αναλώσιμους. Καμιά φορά τους βρίσκουν και σε χαντάκι!
Πάντως, γίνει δεν γίνει Ιφιγένεια, Μήδεια , έγινε γιατί θυσίασε την αξιοπρέπεια ενός λαού που την έστειλε να την εκπροσωπήσει στην Ευρώπη και αυτή κατάντησε 
diller του Κατάρ.

Η ιστορία της Καϊλή , είναι και ένα καλό μάθημα στον κύριο Ανδρουλάκη και στους άλλους αξιωματούχους, Έλληνες και ξένους, πως τελικά κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο, και όλοι μπορεί να βρίσκονται υπό παρακολούθηση. Χωρίς αυτήν, οι λαγοί του Qatar Gate δεν θα ξετρυπώνονταν.

Επίσης κύριε Ανδρουλάκη, πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ, εσείς προσωπικά, μέσα στον πανικό που προκάλεσε η Εύα, φανήκατε μικρός και άδικος.
Δεν ήταν καθόλου τίμιο αυτό που κάνατε. Να πετάξετε δηλαδή το κομματικό σας σκουπίδι, στην αυλή της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις