Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων: Ξεκινά το 12ο Συμπόσιο Τρικαλινών Σπουδών

Αρχίζει στα Τρίκαλα (αίθουσα Μουσείου Τσιτσάνη)  την άλλη Παρασκευή 4 και θα τελειώσει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 το τριήμερο 12ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, το οποίο, όπως και τα έντεκα (11) προηγούμενα (από το 1987 κ.ε.), διοργανώνει ο Φιλολογικός, Ιστορικός, Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων. Το νέο (12ο) Συμπόσιο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφ. Ενότητα Τρικάλων, τον Δήμο Τρικκαίων, τον Δήμο Μετεώρων, τον Δήμο Πύλης και το Επιμελητήριο Τρικάλων.

Στο εν λόγω Συμπόσιο θα γίνουν 32 επιστημονικές ανακοινώσεις σχετικές με την φιλολογία, ιστορία, αρχαιολογία, λαογραφία και αρχιτεκτονική της περιοχής Τρικάλων από καθηγητές πανεπιστημίου, ιστορικούς, αρχαιολόγους, ερευνητές, λαογράφους, φιλολόγους, αρχιτέκτονες κ.ά. από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα επιστημονικά συμπόσια, που διοργανώνει ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ., και η έκδοση ανελλιπώς των Πρακτικών τους, συμβάλλουν στην επιστημονική έρευνα και μελέτη της περιοχής Τρικάλων, η οποία παρουσιάζει πολύπλευρο ενδιαφέρον.

Την Οργανωτική Επιτροπή του Συμποσίου αποτελούν οι:

1) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ,  καθηγητής και πρύτανης του Αριστ. Παν/μίου Θεσσαλονίκης, ως  πρόεδρος.

2) ΝΑΥΣΙΚΑ ΜΟΥΛΑ φιλόλογος, ως αντιπρόεδρος.

3) ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, φιλόλογος, ως  γραμματέας.

4) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΑΠΠΑ-ΠΟΥΛΙΑΝΙΤΗ, δασκάλα, ως ταμίας.

5) ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ, αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, ως μέλος.

6) ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ, δικηγόρος, πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Τσιτσάνη, ως μέλος.

7) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΟΡΙΤΣΑΣ, δρ ιστορίας, ως μέλος.

Σχετικές δημοσιεύσεις