Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας

Μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων επισκέφθηκαν το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στην Λάρισα στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα σπάνια εκθέματα του μουσείου όπως:  οπλικά συστήματα αεροσκαφών, κινητήρες, φωτογραφικές μηχανές, συσκευές τηλεπικοινωνίας, όργανα, καθίσματα, στολές και παράσημα.  Επίσης αυθεντικά αντίγραφα μαχητικών σκαφών πλαισιώνουν το μουσείο που έχει στο επίκεντρό του την αεροπορική ιδέα και τους ανθρώπους της. Ο όλος εκθεσιακός χώρος έχει διαμορφωθεί σαν πραγματικό αεροπορικό καταφύγιο και παραπέμπει άμεσα στο τι πράγματι γίνεται, όταν τα μαχητικά αεροπλάνα απογειώνονται ή προσγειώνονται και ετοιμάζονται για την επόμενη επιχείρηση.

Στην επίσκεψη τα παιδιά μας έμαθαν  ότι το F 104G, στο οποίο ανεβήκαν και φωτογραφηθήκαν, αρχικά είχε σχεδιαστεί ως πύραυλος! Σαν αεροπλάνο ήταν το πρώτο που ξεπέρασε τη διπλάσια ταχύτητα του ήχου και πετούσε στην στρατόσφαιρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι εξομοιωτές πτήσεων, στους οποίους εκπαιδεύτηκαν δεκάδες πιλότοι και οι μαθητές/τριές μας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να «πετάξουν» μέσω μιας εικονικής πτήσης.

Η ξενάγηση στο Μουσείο απέκτησε  ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τις πολύτιμες πληροφορίες που  έδωσε η κ. Χρυσάνθη Αργυροπούλου και η οποία μας αποκάλυψε τα «μυστικά» του χώρου και με ιδιαίτερη υπομονή βοήθησε όλους τους μαθητές/τριες να απολαύσουν μια εικονική πτήση. Την ευχαριστούμε πολύ πουμας  μύησε στο «Αεροπορικό πνεύμα».

Το σχολείο συγχαίρει και ευχαριστεί τον κ. Νικόλαο Παπαγιαννούλη που οργάνωσε αυτήν τη δράση καθώς καθώς και την κ. Κωνσταντίνα  Τζιοβάρα η οποία συνέβαλε στην επιτυχημένη υλοποίησή της.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις