Το κορυφαίο project καινοτομίας της χώρας είναι Τρικαλινό!

Την πρώτη θέση κατέλαβε το project της Ακαδημίας Ρομποτικής της πόλης μας RobotExperts, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής FLL 2023, που πραγματοποιήθηκε στις 18-19 Μαρτίου, στον χώρο της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη.

Οι 58 καλύτερες ομάδες της χώρας, όπως αυτές διακρίθηκαν από τους κατά τόπους περιφερειακούς διαγωνισμούς, συμμετείχαν με πολύ κέφι, ζωντάνια, ταλέντο και διαγωνίστηκαν στην φετινή, πολύ υψηλού επιπέδου, πανελλήνια διοργάνωση.

Η ομάδα των RobotExperts συμμετείχε στην κατηγορία των project καινοτομίας με μια καλοστημένη πρόταση, που αφορούσε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ασύρματης φόρτισης αυτοκινήτων εν κινήσει. Κατάφερε να εντυπωσιάσει την ομάδα των κριτών, οι οποίοι έστειλαν το project στην πρώτη θέση πανελλαδικά.

Το εξαιρετικό project σε συνδυασμό με την υψηλή βαθμολογία στο  υπόλοιπο κομμάτι του διαγωνισμού, κατέταξε τους RobotExperts στην θέση στη γενική κατάταξη, κερδίζοντας έτσι το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής για 3η συνεχόμενη χρονιά!!

Η ομάδα των RobotExperts θεωρείται πλέον η καλύτερη ομάδα της Θεσσαλίας και μια από τις κορυφαίες της χώρας μας καθώς τα 3 τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει 3 φορές την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής με τις διακρίσεις της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής, Βραβεία για το καλύτερο project της χώρας μας (1η και 3η θέση) και Βραβείο 2ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (κατηγορία on the spot).

Πολύτιμοι σύμμαχοι της ομάδας στην προσπάθειά της στάθηκαν οι εταιρείες της πόλης μας ΟΛΥΜΠΟΣ, Κέντρο Δικύκλου Πλακώνας και ΚΔΑΠ “Μάθηση”.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας, Νίκο Γετερίδη, Βαγγέλη Γιώτα, Αλέξανδρο Δημητρίου, Σταύρο Δημόπουλο, Αναστασία Πλακιά, Κατερίνα Τζίκα, Δημήτρη Τσιάτσιο, Σεραφείμ Τσιγάρα, Γιώργο Χαχόπουλο και Στέλλα Χαχοπούλου, που μας κάνουν υπερήφανους, και φυσικά στους προπονητές τους Επαμεινώνδα Αγγέλη και Κωνσταντίνο Δημητρίου.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις