Το Βελεστίνο και ο Ρήγας Φεραίος όπως μας τα «συστήνει» ο Μάκης Εξαρχόπουλος

Από σήμερα τα ξημερώματα «βλέπω με άλλα μάτια» το Βελεστίνο και την ευρύτερη περιοχή! Και είμαι βέβαιος πως κάθε φορά που θα διέρχομαι την Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου ή και αντίστροφα, μόλις θα φθάνω στο ύψος του Βελεστίνου και της Κάρλας μπροστά μου θα ξεπετάγονται μυθικοί ήρωες, ημίθεοι, αρχαίοι βασιλιάδες και στο τέλος θα παρουσιάζεται ο Ρήγας Βελεστινλής να απαγγέλει τον Θούριο του και να ξεδιπλώνει τη χάρτα του!

Θα σας λύσω ευθύς το μυστήριο, το γιατί μου συνέβη αυτό για να μην πάει ο νους σας αλλού… Όλα τα παραπάνω είναι… παρενέργειες από την ολοκλήρωση της ανάγνωσης του καταπληκτικού άρθρου-μελέτη που ετοίμασε ο Μάκης Εξαρχόπουλος για τη ιστορία του Βελεστίνου και του Ρήγα Βελεστινλή, όπως υπέγραφε ο ίδιος.

Το κείμενο αυτό εμπλουτισμένο με στοιχεία για το σύγχρονο Βελεστίνο και «ντυμένο» με καταπληκτικές φωτό του Σταύρου Παρχαρίδη θα δημοσιευθεί στο νέο τεύχος του περιοδικού ΞΕΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ και είμαστε βέβαιοι πως θα εντυπωσιάσει πολλές χιλιάδες Έλληνες και πως επίσης θα τους κάνει να βλέπουν με άλλα μάτια το Βελεστίνο και τον Ρήγα Βελεστινλή.

Υπομονή λοιπόν λίγες ημέρες…

Δ.Κ.

 

 

Φωτό: Στη φωτογραφία ο δήμαρχος Βελεστίνου (δεξιά) Δημήτρης Νασίκας με τον εκδότη-διευθυντή του ΞΕΝΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΥ και υπό το… βλέμμα του Ρήγα Φεραίου! Η αναμνηστική φωτό είναι από επίσκεψη στο δημαρχείο Βελεστίνου στο πλαίσιο συλλογής στοιχείων για το αφιέρωμα στον Ρήγα, το Βελεστίνο και την ιστορία του.

Σχετικές δημοσιεύσεις