Το… ανέκδοτο του Γιώργου Ηλιάδη στον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά στην Αθήνα, είχε ο Γιώργος Ηλιάδης, μέσα από τις ιδιότητες του ως Πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών καφετεριών Τρικάλων, αλλά και ως υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων με το Κίνημα Αλλαγής.

 

Στη συνάντηση των δύο ανδρών, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα στον πολύπαθο χώρο της εστίασης, ενώ υπογραμμίστηκε και από τους δύο συνομιλητές ,η σύγχυση που κυριαρχεί στον κόσμο της εστίασης, από τα προτεινόμενα κυβερνητικά μέτρα.

 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε o Γιώργος Ηλιάδης τα μέτρα αυτά αποτελούν πραγματικό…τραγέλαφο, τα οποία συνοψίζονται πολύ επιτυχημένα στο παρακάτω ανέκδοτο:

«- Παρακαλώ μία κράτηση για 8 άτομα θα ήθελα.
Είμαστε 2 εμβολιασμένοι μη καπνίζοντες, 2 μη εμβολιασμένοι καπνίζοντες, ένας εμβολιασμένος που καπνίζει, ένας μη εμβολιασμένος που δεν καπνίζει και 2 παιδιά.
Τι εννοείτε παραιτήθηκε ο maitre;…»

Φαντάζει πραγματικά σοκαριστικό να καλούμαστε να αναλάβουμε μια κοινωνική και πολιτική ευθύνη διαχωρισμού της πελατείας μας και πραγματικά ό,τι και αν επιλέξει η κάθε επιχείρηση, θα στοχοποιηθεί από αυτήν (πελατεία) η οποία, είτε δεν θα αισθάνεται ασφαλής, είτε θα αισθάνεται αποκλεισμένη και αυτό θα πλήξει καθοριστικά τις σχέσεις μας με τους πελάτες μας. 

Ο διαχωρισμός των μαγαζιών μας σε αμιγή και μεικτά είναι μια κυβερνητική πρόταση εντελώς αντίθετη στην αρχή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας η οποία αποτελεί αυτοτελές ανθρώπινο δικαίωμα και πραγματικά καλούμαστε σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες για όλους, να αναλάβουμε και ρόλο χωροφύλακα και ιατρικού επιτηρητή. Είναι αδύνατον να λειτουργήσουν τέτοια μέτρα φτιαγμένα κυριολεκτικά από «μεταρρυθμιστές αλα καρτ», εντελώς πρόχειρα, ανεδαφικά, αποτελώντας ένα ακόμα επιτελικό φιάσκο του περίφημου επιτελικού κράτους της κυβέρνησης που οδηγείται από γκάφα σε γκάφα”.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις