Την Μ. Παρασκευή 22 Απριλίου το νέο τεύχος του «ΞΕΝΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΥ» με μεγάλο αφιέρωμα στην… “Επιστροφή του Πάσχα”

Λόγω απρόβλεπτων καθυστερήσεων στην προμήθεια χαρτιού, που ειδικά για τα περιοδικά έχει γίνει πλέον άθλος, τελικά το νέο τεύχος του «ΞΕΝΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΥ» θα κυκλοφορήσει την Μ. Παρασκευή 22 Απριλίου, πανελλαδικά, μαζί με την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

 

Ήδη το τεύχος έχει πάρει τον δρόμο προς το τυπογραφείο και το περιεχόμενο του είναι ένα μεγάλο αφιέρωμα στο ΠΑΣΧΑ, τη μεγαλύτερη γιορτή των Ελλήνων, η οποία ειδικά στην Περιφέρεια (Πάσχα στο χωριό που λέμε…) γιορταζόταν πάντα με ξεχωριστό τρόπο και κυρίως με το ψήσιμο του οβελία, το τσούγκρισμα των αυγών, τα τρικούβερτα γλέντια στις αυλές και το αντάμωμα των συγγενών και φίλων. Έθιμα που τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω του covid-19  κινδύνεψαν να… αφανισθούν.

 

Φέτος, παρά το κύμα ακρίβειας που μας προβληματίζει όλους, όλα δείχνουν πως το Πάσχα επιστρέφει! Στις 100 σελίδες του ΞΕΝΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΥ χιλιάδες Έλληνες θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν ένα ξεχωριστό Πάσχα στην Καλαμπάκα και τα Άγια Μετέωρα, όπως «σκηνοθετήθηκε» από το περιοδικό μας, με τη βοήθεια και συμμετοχή φορέων και κατοίκων της περιοχής. Στην πλούσια ύλη του θα διαβάσουν επίσης για τα έθιμα του Πάσχα στη Θεσσαλία και τη Ρούμελη αλλά και για το Πάσχα μέσα από άρθρα και διηγήσεις κορυφαίων Ελλήνων λογοτεχνών.

 

Μην το χάσετε!

Σχετικές δημοσιεύσεις