Τα Τρίκαλα μέσα από την Ιστορία της Δημοτικής Φιλαρμονικής

Κυκλοφορεί σύντομα το βιβλίο του κ. Οδυσσέα Χρ. Τράντου (650 σελίδες) από τις «εκδόσεις ΚΡΟΥΠΗ»

 

Μέχρι και λίγες δεκαετίες πριν η Δημοτική Φιλαρμονική κυριαρχούσε στην ψυχαγωγία των Τρικαλινών και φυσικά στις εθνικές επετείους και τα σημαντικότερα κοινωνικά συμβάντα. Οι εμφανίσεις της δε απασχολούσαν έντονα τον τοπικό τύπο της εποχής.

Μέσα όμως από τις αναφορές του τοπικού τύπου στις εμφανίσεις της φιλαρμονικής και τα διαδραματιζόμενα γύρω από αυτή καταγράφεται και ξεδιπλώνεται, χρονιά-χρονιά, στα μάτια του αναγνώστη και ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας και των ανθρώπων της. Από την προσάρτηση των Τρικάλων στο σύγχρονο ελληνικό κράτος (το 1881) μέχρι και σήμερα. Αφού η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων συνεχίζει και σήμερα τις εμφανίσεις της και αποτελεί κομμάτι του τοπικού γίγνεσθαι.

Είναι δε καταπληκτικός ο όγκος των πληροφοριών που μπορεί να προσλάβει όχι μόνο ο έμπειρος μελετητής αλλά και ο κάθε αναγνώστης του βιβλίου-λευκώματος του Οδυσσέα Χρ. Τράντου με τίτλο:

«Η ιστορία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων (1896-2020)»

Το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και τις επόμενες εβδομάδες οδεύει προς το τυπογραφείο και θα κυκλοφορήσει από τις «εκδόσεις ΚΡΟΥΠΗ».

Πρόκειται για έναν τόμο 650 σελίδων μεγάλου σχήματος, σκληρόδετο, μέσα στον οποίο κάθε πολίτης του νομού -και όχι μόνο της πόλης- θα «συναντήσει» και κάποιο μέλος της οικογένειάς του, που κάποτε ήταν μέλος της αγαπημένης μπάντας των Τρικαλινών.

Από τον συγγραφέα του βιβλίου, τον κ. Οδυσσέα Χρ. Τράντο, που είναι μέλος της Δημοτικής Φιλαρμονικής από παιδί, από το 1981 και έχει συγκεντρώσει ένα απίστευτο υλικό και από τις «εκδόσεις ΚΡΟΥΠΗ» καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ούτως ώστε το κόστος του ιστορικού αυτού πονήματος να είναι ιδιαίτερα προσιτό για κάθε πολίτη. Επίσης θα γίνει «πανηγυρική» παρουσίασή του (ελπίζοντας πως θα υποχωρήσει εντελώς η πανδημία) τόσο στα Τρίκαλα όσο και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα σε επόμενες εκδόσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις