«Τα πρωτεία στον Σκρέκα για τα νερά του Αχελώου»

Η αναγνώριση του έργου και του ρόλου του Κώστα Σκρέκα στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της κυβερνητικής πολιτικής είναι πλέον αυτονόητη και για τους κορυφαίους υπουργούς του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά και στη χθεσινή συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Κώστας Καραμανλής στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Λάρισας.

Ο οποίος σε σχετική ερώτηση του καλού συναδέλφου Γιώργου Ρούστα σχετικά με «τα τελευταία νέα» για το έργο του Αχελώου ολοκλήρωσε την απάντησή του ως εξής:

«Βέβαια, για να ήμαστε και ξεκάθαροι, πρέπει να τονίσουμε ότι ο σχεδιασμός της διαχείρισης των υδάτων του Αχελώου είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Και είναι αυτονόητο ότι εμείς ως Υπουργείο Υποδομών θα τον σεβαστούμε και θα τον ακολουθήσουμε».

Απαντώντας για ζητήματα της αρμοδιότητάς του ο κ. Καραμανλής (που κάνει ουσιαστικό έργο χωρίς ιδιαίτερο… θόρυβο) τόνισε πως σύντομα το ΥΠΕΧΩΔΕ θα διαθέσει 2 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες συντήρησης των ημιτελών έργων του Αχελώου. Τάχθηκε επίσης υπέρ της ανάγκης να λυθεί το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας «χωρίς φυσικά να δημιουργήσουμε πρόβλημα αλλού».

Δ.Κ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις