Ταφόπλακα στο Ε.Σ.Υ – Γράφει ο Κώστας Πατέρας

Η υγεία θεωρείται, από καταβολής κόσμου, ένα από τα θεμελιωδέστερα αιτήματα του ανθρώπου και από τις βασικότερες μέριμνες των οργανωμένων κοινωνικών ομάδων.

Μέσα σ’ αυτήν την σπουδαία λέξη συνυπάρχουν δύο έννοιες, η σωματική ευεξία και η ψυχική αρτιότητα.

«Ουδέν όφελος των απάντων αγαθών εστίν, αν το υγιαίνειν απή» λέγει ο Λουκιανός (125-180 μ.Χ.).

Πιο απλά τονίζεται πως δεν υπάρχει καμία ωφέλεια από όλα τα αγαθά, εάν απουσιάζει η υγεία.

Αυτή την μεγάλη αξία της Υγείας, τις τελευταίες δεκαετίες, την έβλεπαν οι πολίτες να παίρνει σάρκα και οστά μέσα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το αποκαλούμενο Ε.Σ.Υ.

Τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα του Ε.Σ.Υ., στην Ελλάδα, δέχονται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες ασθενείς και τους θεράπευαν από βιοσωματικά και ψυχικά προβλήματα.

Η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας, θεωρούσε και θεωρεί το Ε.Σ.Υ. ως ακρογωνιαίο λίθο της ύπαρξής του.

Μεγάλο παράδειγμα η τελευταία πανδημία με τον κορονοϊό, όπου οι «Άσπρες Μπλούζες» που έλεγε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έσωσαν πολλές ζωές.

Ακόμα και την ζωή τους έχασαν οι Γιατροί και οι Νοσηλευτές, πέφτοντας στο «βωμό του καθήκοντος».

Κάθε μορφή νοσηλείας ήταν για τους προστρέχοντες στα Νοσοκομεία, δωρεάν και αποτελεσματική.

Παρά τα μεγάλα προβλήματα, που είχε το Ε.Σ.Υ. από έλλειψη προσωπικού και Υλικοτεχνικής υποδομής κράταγε πολύ … γερά.

Ο Πρωθυπουργός, που προεκλογικά μιλούσε για ενδυνάμωση του Ε.ΣΥ., πήρε στροφή 180ο μοιρών και αποφάσισε, επίσημα να μετατρέψει την Υγεία σε εμπόρευμα και τον Έλληνα ασθενή «σε πελάτη».

Έτσι οι: «Άριστοι» του Ε.Σ.Υ. έβαλαν ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στην Υγεία.

Το Νομοσχέδιο του Πλεύρη – Γκάγκα έγινε Νόμος του κράτους, με τις Ευλογίες του Πρωθυπουργού, και μετουσίωσε σε πράξη το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Υγείας και την διάλυση του Ε.Σ.Υ.

Ο Νόμος αυτός φέρνει αύξηση στις λίστες των τακτικών χειρουργίων, δημιουργεί ανταγωνισμό μεταξύ των Γιατρών και καθιερώνει «αδρές» πληρωμές από τους ασθενείς.

Τα νεοφιλελεύθερα γεράκια, πανηγυρίζουν, γιατί επιτέλους έφεραν αυτόν τον νόμο, πράγμα, που ήθελε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον νόμο 2071/92.

Παρά τις πρωτοφανείς και ομαδικές αντιδράσεις των Γιατρών, των Συλλογικών οργάνων τους σ’ όλη την χώρα και σύσσωμης της Αντιπολίτευσης, ενσεινήδητα οι 156 τον ψήφισαν.

Έτσι η Υγεία μετατράπηκε σ’ ένα υψηλό προνόμιο των πλουσίων, ο πολίτης έμεινε έρμαιο της τύχης του και τα Νοσοκομεία πέρασαν σε μια βαθειά παρακμή.

Ιδιώτες Γιατροί μπαίνουν στο Σύστημα Υγείας Γιατροί του ΕΣΥ Ιδιωτεύουν και Γιατροί, που δεν έχουν ιδέα από το πώς δουλεύουν τα Νοσοκομεία, θα γίνονται Διευθυντές με την μέθοδο του κομματικού «σωλήνα».

Οι εικόνες που θα έρθουν στο ΕΣΥ είναι ζοφερές και μάλλον παραπέμπουν σε κοινωνική «Ζούγκλα».

Ο Νόμος Πλεύρη– Γκάγκα και Μητσοτάκη δεν είναι μια απλή αλλαγή σελίδας και ούτε βάζει μπροστά το Ε.Σ.Υ. για μία δεκαετία, κατά δήλωσε του Υπουργικού δίδυμου, αλλά είναι το σβήσιμο μιας μεγάλης Ιστορίας και το άνοιγμα μιας σκοτεινής πλευράς του αγαθού της Υγείας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η κυβέρνησης του, Αυταρχικού Μητσοτάκη, λέγει το, αν είσαι πλούσιος ζεις, εάν όμως είσαι φτωχός πεθαίνεις.

Είναι αυτό που είπε πρόσφατα και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει.

Ο Νόμος «Έκτρωμα» για την Δευτεροβάθμια περίθαλψη, θυμίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα, ως προς τον τρόπο που πάρθηκε, αφού οι 156 Βουλευτές της κυβέρνησης Μητσοτάκη τον ψήφισαν με … κλειστά μάτια.

Να γιατί θα … πέσει ο Μητσοτάκης και μάλιστα με μεγάλο… πάταγο, στις ερχόμενες, σύντομα, εκλογές.

Πόσο σοφός ήταν ο Βολταίρος (1694 – 1778) που έλεγε πως «όταν πρόκειται για λεφτά όλοι έχουν την ίδιο θρησκεία» και πόσο επίκαιρος είναι Ιούλιος Βερν (1826 – 1905) που τόνισε, πως «ό,τι κάνεις για λεφτά το κάνεις άσχημα».

Το … μπαλάκι τώρα πέφτει στους ταλαιπωρημένους πολίτες αυτής της χώρας, όταν πάνε στην κάλπη… γιατί καμία κυβέρνηση δεν γίνεται χωρίς την ψήφο του Λαού.

Ας θυμηθούν οι πολίτες αυτό που έγραψε ο Αντισθένης (445-360 π.Χ.) ότι «το της πόλεως απόλλυσθαι όταν μη δύνηται τους φαύλους από τους σπουδαίους διακρίνει» δηλ. μια χώρα καταστρέφεται, όταν δεν μπορούν οι πολίτες να ξεχωρίσουν τους κακούς από τους καλούς.

Το πολύ μέχρι αρχές Μαρτίου του 2023 θα στηθούν κάλπες. Ας σταματήσουμε να είμαστε ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ.

Τέρμα λοιπόν στην Ακρίβεια, στην προπαγάνδα στους πλειστηριασμούς, στις Εθνικές ακροβασίες, με την δήθεν «Μακεδονική Γλώσσα στην Ελλάδα», στην κλοπή του Δημοσίου Χρήματος και στην καλπονοθεία του Θεοδωρικάκου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για «Σωσίβιο» στην Οικονομία, με τους Τραπεζίτες, ψάχνει ο Μητσοτάκης αλλά «εν τω Άδη ουκ έστι Μετάνοια».

Πρέπει να βρεθούν άνθρωποι, που θα σώσουν την τιμή της Ν.Δ., την αξιοπρέπεια των πολιτών και την αξιοπιστία της πολιτικής.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις