Σύσκεψη Σωματείων για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού από την πανδημία – Σήμερα Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση πάρθηκε από το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών  και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση των υγειονομικών στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων την 1η Δεκέμβρη και ανακοινώσανε το κάλεσμα .

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19, των νοσηλευομένων και διασωληνωμένων ασθενών επιβάλλουν την ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας, την στελέχωση και επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων, καθώς και την άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων και την ένταξη τους σε ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της επιδημίας.
Αν και η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων της επιδημίας ακόμη και σε χώρες με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη επιβεβαιώνει ότι ο εμβολιασμός, αν και αναγκαίος, ΔΕΝ αρκεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας, η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της «ατομικής ευθύνης», που αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία μας, και ταυτόχρονα αξιοποιεί την επιδημία για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης και κερδοφορίας.
Την ίδια στιγμή που οι ασφαλιστικές εισφορές μας για υγειονομική περίθαλψη αυξήθηκαν κατά 219 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση αποκλείει εκατοντάδες χιλιάδες ανεμβολίαστους από την πρόσβαση στις δημόσιες μονάδες υγείας για την διενέργεια δωρεάν διαγνωστικού ελέγχου για SARS-CoV-2 και τους αναγκάζει να γίνονται πελάτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.
Λεπίδι στις λαϊκές ανάγκες για συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, Πρόνοια και Υγεία προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2022 . Για παροχές Υγείας (ΕΟΠΥΥ) περικόπτονται 68 εκατ. Ευρώ, ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται, από τη μια, για μηχανισμό αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος, στον οποίο καταλήγουν οι εισφορές για τον κλάδο Υγείας ασφαλισμένων και συνταξιούχων και, από την άλλη, για μηχανισμό χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, αλλά και των δημόσιων νοσοκομείων. Και αυτά χωρίς να συνυπολογιστεί η επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας με την πρόσθετη επιβάρυνση για αγορές υπηρεσιών Υγείας και συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη Ταυτόχρονα η χρηματοδότηση των νοσοκομείων μειώνεται κατά 139 εκατ, ενώ οι κύριες συντάξεις συνεχίζουν να συμπιέζονται.
Συνολικά, η αξιοποίηση της επιδημίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικής κερδοφορίας επιβεβαιώνουν ότι απέναντι μας έχουμε τους ιδιωτικούς ομίλους, που ανυπομονούν να αυξήσουν τα κέρδη τους και απαιτούν, από τις κυβερνήσεις και την Ε.Ε., να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την επέκταση της δράσης τους. .

Καλούμε όλα τα Σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους Συλλόγους &Φορείς του Νομού μας να διεκδικήσουμε μαζί:
► Άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας
► Να στελεχωθούν και να επαναλειτουργήσουν τα κλειστά νοσοκομεία
► Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος .
► Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας και πρόνοιας
► Συστηματικό δωρεάν προληπτικό έλεγχο για SARS-COV-2 σε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς διαχωρισμούς
► Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές.
► Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις