Σύλλογος Τουριστικών Γραφείων Τρικάλων: «κ. Υπουργέ εσείς το μισθό σας τον εισπράττετε κανονικά κάθε μήνα»

Για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υλοποίηση των μέτρων στήριξης του κλάδου των Τουριστικών Λεωφορείων κάνει λόγο με επιστολή του ο Σύλλογος Τουριστικών Γραφείων Ν. Τρικάλων προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη. Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας απευθύνουμε ξανά επιστολή ζητώντας την υλοποίηση μέτρων στήριξης για τον κλάδο μας για όγδοη πλέον φορά. Είναι λυπηρό, εάν αναλογιστείτε το γεγονός ότι σας στείλαμε την πρώτη μας επιστολή με αριθμό πρωτ.: 06/2020 για το ίδιο ζήτημα στις 28/04/2020, σχεδόν ένα χρόνο πριν. Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα; Δύο υπουργικές αποφάσεις, κάποιες εγκύκλιοι, κάποιες τηλεδιασκέψεις σας με δήθεν εκπροσώπους του κλάδου μας, αλλά κανένα ευρώ στους λογαριασμούς των ιδιοκτητών Τ.Λ.Δ.Χ., οι οποίοι ένας θεός ξέρει πως επιβιώνουν τόσο καιρό.

Να υποθέσουμε κύριε Υπουργέ πως το μισθό σας τον εισπράττετε κανονικά κάθε μήνα. Έχετε δοκιμάσει ποτέ να ζήσετε ένα ολόκληρο χρόνο χωρίς έσοδα και με έξοδα που τρέχουν; Σας προκαλούμε να ζήσετε με την έκτη επιστρεπτέα προκαταβολή των €500,00 που λάβανε αρκετοί συνάδελφοί μας ως το μόνο έσοδο τον τελευταίο καιρό. Δυστυχώς κάποιοι γραφικοί, κόλακες συνάδελφοί μας, σας αποκαλούν «πατέρα» και «πρόεδρο» στις τηλεδιασκέψεις και σας απομακρύνουν με αυτό τον τρόπο από τη δεινή μας πραγματικότητα. Δυστυχώς δεν είστε ο «πατέρας» μας, καθώς ένας πραγματικός πατέρας δεν θα άφηνε ποτέ τα παιδιά του στο έλεος της πείνας για ένα χρόνο, ενώ αυτός ζει χωρίς καμία επίπτωση.

Δεν είστε ούτε ο «πρόεδρος» μας, γιατί μέχρι στιγμής το μόνο που έχετε πετύχει είναι να συμπεριληφθούμε σε μία αποζημίωση, που δεν λέει να έρθει, αλλά και που τελευταίοι θα τη λάβουμε. Το γνωρίζουμε ότι είχατε παρέμβει για να είμαστε μέσα στην αποζημίωση αυτή, όπως τονίσατε άλλωστε στην τηλεδιάσκεψη εκείνη, αλλά σε αντίθεση με τους συναδέλφους εκείνους, δεν θα σας συγχαρούμε που πράξατε το αυτονόητο από τη θέση του Υπουργού του Τουρισμού για τα Τ.Λ.Δ.Χ. Θα σας συγχαρούμε μόνο, όταν πάρουμε την αποζημίωση, όταν τα τέλη κυκλοφορίας €300,00 για τα Τ.Λ.Δ.Χ. γίνουν μόνιμο μέτρο κι όχι παραπλανητικό πυροτέχνημα μόνο για το 2021 και τον covid-19, όταν θεσπίσετε σαφές και αδιάβλητο νομοθετικό πλαίσιο που να κατοχυρώνει ευδιάκριτα τα επαγγελματικά μας δικαιώματα απέναντι στα Κ.Τ.Ε.Λ. Μόνο τότε θα είστε άξιος συγχαρητηρίων και σας προκαλούμε να αγωνιστείτε ειλικρινώς προς την κατεύθυνση αυτή.

Εάν λοιπόν δεν θέλετε να σας χαϊδεύουν τα αφτιά, αλλά να αφήσετε πίσω σας πραγματικό έργο για τον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων, δεν σας έχει απομείνει πολύς καιρός μέχρι το Σεπτέμβριο. Πρέπει άμεσα να μεριμνήσετε για την επιτάχυνση της διαδικασίας αποζημίωσης. Δικαιολογίες του τύπου, περιμένουμε την έγκριση από τις Βρυξέλλες, σας εκθέτουν ως Υπουργό και ως Κυβέρνηση, καθώς μας παγιώνουν την εντύπωση ότι η υπογραφή ενός υπαλλήλου των Βρυξελλών έχει περισσότερη βαρύτητα από αυτή ενός Υπουργού της Ελληνικής Κυβέρνησης και πραγματικά εάν ισχύει κάτι τέτοιο θα ήταν από λυπηρό έως τραγικό. Για ποιο λόγο λοιπόν τα Κ.Τ.Ε.Λ. έχουν λάβει ήδη την αποζημίωση και εμείς πρέπει να ξαναστέλνουμε για τρίτη φορά έγγραφα τα οποία ήδη έχετε στη διάθεσή σας; Προς τι όλη αυτή η καθυστέρηση; Δεν θα έπρεπε το Υπουργείο Τουρισμού να παλεύει για τα τουριστικά λεωφορεία, με την αποτελεσματικότητα του Υπουργείου Μεταφορών, το οποίο αποπεράτωσε ήδη την αποζημίωση των Κ.Τ.Ε.Λ.;

Το ζήτημα της αποζημίωσης λοιπόν θα πρέπει να περατωθεί άμεσα με την ελάχιστη γραφειοκρατία και χωρίς άλλες προστριβές. Αρκετά περιμέναμε! Η αποζημίωση όμως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ήρθε η ώρα να υλοποιήσετε τις λογικές και δίκαιες προτάσεις για τον κλάδο, τις οποίες σας στέλνουμε τόσους μήνες χωρίς κολακείες με το βάρος της υπογραφής μας. Ήρθε η ώρα να μας δείξετε κι εσείς το βάρος της δικής σας υπογραφής και να υπηρετήσετε ουσιαστικά το πόστο στο οποίο ο ελληνικός λαός σας διόρισε, ειδάλλως θα αναγκαστούμε να κάνουμε όντως πράξη την προειδοποίησή μας και σύντομα θα μας έχετε στο γραφείο σας να σας παραδίδουμε τελικώς τα κλειδιά των λεωφορείων μας.

Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

 

ΕΥΘΥΜΙΟΥ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 

ΚΩΤΟΥΛΑΣ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις