Σύλλογος Τουριστικών Γραφείων Ν. Τρικάλων: Θέλουμε πράξεις και μετά ανακοινώσεις

Ο πρόεδρος μας κος Ευθυμίου στη σημερινή του συνέντευξη πολύ ορθά εξέθεσε τα πολύ αργά αντανακλαστικά της κυβέρνησης ως προς την επίλυση των όποιων προβλημάτων έχουν προκύψει στον κλάδο μας από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Τον τελευταίο χρόνο έχουμε ως σωματείο δώσει ένα τιτάνιο και πολλές φορές άνισο αγώνα, για την επιβίωσή του κλάδου μας. Στον αγώνα μας αυτό, τα αρμόδια Υπουργεία υπήρξαν μονίμως βραδυκίνητα, δίνοντας ουσιαστικά σημασία στα αιτήματά μας, μόνο αφότου γινόμασταν τουλάχιστον «ενοχλητικοί» με δύο ή και τρείς συνεχόμενες επιστολές, για κάθε θέμα που απαιτούσε επίλυση. Φυσικά τα Υπουργεία υπήρξαν και είναι ακόμη προβληματικά και στην επίλυση τον όποιων αυτών θεμάτων καθώς όταν προσφέρουν τη λύση πάντοτε την τελευταία στιγμή, δημιουργούν ταυτόχρονα και ένα νέο πρόβλημα ως προς αυτή, για το οποίο εκ νέου εμείς καλούμαστε να αγωνιστούμε, όπως ήταν το θέμα που προέκυψε με τις αιτήσεις για την περιβόητη αποζημίωση των Τ.Λ.Δ.Χ. τον περασμένο Νοέμβριο. Αποζημίωση την οποία αιτούμαστε από το Μάιο του 2020 και δεν έχουμε πάρει ακόμη!

Αυτό λοιπόν που το Σωματείο μας δια στόματος του προέδρου κου Ευθυμίου, θέλησε σήμερα να καταστήσει σαφές, είναι ότι η κυβέρνηση και τα στελέχη της, είτε είναι Υπουργοί, είτε Μέλη του Κοινοβουλίου, θα πρέπει να αναλώσουν περισσότερο τις δυνάμεις τους ως προς την επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας που υπηρετούν και λιγότερο ως προς την προβολή της επίλυσής τους.

Αγαπητοί Υπουργοί της κυβέρνησης, κύριοι Βουλευτές Τρικάλων και άλλοι κυβερνητικοί φορείς, τα προβλήματα δεν λύνονται κάθε φορά που βγαίνετε στις εκπομπές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πανηγυρίσετε την λύση τους! Θέλουμε πράξεις και μετά ανακοινώσεις! Θέλουμε για μία φορά να μας ρωτήσετε χωρίς να σας το ζητήσουμε! Αυτό είναι το μήνυμα μας και καλά θα κάνετε να το λάβετε σοβαρά υπόψη, γιατί πιστεύουμε πως εκφράζει εκτός από τα μέλη αυτού του Σωματείου και πολύ περισσότερους Έλληνες άλλων επαγγελμάτων και καταβολών. 

Σας προτείνουμε λοιπόν να υπηρετήσετε για μια φορά το λαό που σας εξέλεξε, χωρίς παρενθέσεις και αποστρόφους, με ξεκάθαρο και ειλικρινή λόγο. Εάν ενδιαφέρεστε πραγματικά για την επίλυση των προβλημάτων του, σηκώστε και σεις μία φορά το τηλέφωνο και καλέστε, γράψτε και σεις μια φορά μια επιστολή προς τους πολίτες και επιτέλους σταματήστε να προσπαθείτε να δείξετε το μπαγιάτικο ενδιαφέρον σας μέσω τρίτων! Δεν θα την βγάλετε έτσι τη φωτογραφία με τον πολίτη που ξέρει πραγματικά τι του γίνεται. 

Από όλα τα παραπάνω θα θέλαμε να ξεχωρίσουμε τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας για θέματα τουρισμού κο Μπουτίνα του οποίου η συμβολή στον αγώνα μας είναι τουλάχιστο αδιαμφισβήτητη και στην οποία έχουμε αναφερθεί και γραπτώς στο από 26/11/2020 (αρ.πρωτ.:118/2020) δελτίο τύπου. Το ενδιαφέρον του κου Μπουτίνα για τις διεκδικήσεις του συλλόγου μας είναι συνεχές και σε αυτό αναφέρθηκε και ο πρόεδρος μας στη σημερινή του συνέντευξη.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε, πως όταν μία χούφτα ανθρώπων μάχονται για τα δίκαιά τους, με επιμονή, αυταπάρνηση, ασυμβίβαστο πνεύμα και ιδανικά, τότε αργά ή γρήγορα δικαιώνονται. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Τουριστικών Γραφείων Ν. Τρικάλων παραμένει σταθερό και αταλάντευτο στις αξίες με τις οποίες ξεκίνησε τον αγώνα του στα τέλη του 2018. Από τότε έχουμε πετύχει ίσως πολλά. Όμως έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε ακόμη μέχρι την πλήρη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των τουριστικών γραφείων και των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων. Θα συνεχίσουμε όποια εμπόδια κι αν σταθούν μπροστά μας. Είτε αυτά είναι πολιτικά, είτε αυτά είναι συμφέροντα άλλων κλάδων που επιβουλεύονται το έργο μας, η ακόμη και συνδυασμός αυτών. Σας καλούμε όλους τους πολιτικούς φορείς να γίνετε η λύση στο πρόβλημα και όχι το πρόβλημα προς λύση. Όποιος συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν είναι ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος, αλλά όπως τόνισε σήμερα και ο πρόεδρός μας δεν θα του επιτρέψουμε να προσεταιριστεί τον αγώνα μας για επιβίωση για κανένα λόγο.

 

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

 

ΕΥΘΥΜΙΟΥ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 

ΚΩΤΟΥΛΑΣ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις