Σύγχρονη και τολμηρή γραφή στο νέο μυθιστόρημα του Θανάση Χειμωνά

Ένα εξαιρετικό µυθιστόρηµα για τις αιφνίδιες ανατροπές της ζωής και την ανεξιχνίαστη ανθρώπινη φύση είναι το νέο βιβλίο του κ. Θανάση Χειμωνά με τίτλο «Ο κύριος Τέλειος» που παρουσιάστηκε με επιτυχία το απόγευμα της Τρίτης στο Μουσείο Τσιτσάνη από το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και τις Εκδόσεις Πατάκη.

Όπως υπογράμμισε ο συγγραφέας «είναι η ιστορία ενός νεαρού που ερωτεύεται μια κοπέλα που τα έχει με κάποιον που δεν έχει κανένα ψεγάδι, είναι ο κύριος τέλειος. Αυτό συμβαίνει καμιά φορά όταν σου αρέσει κάποια και είναι με κάποιον άλλον να τον μεγαλοποιείς, να τον τελειοποιείς, να θεωρείς ότι είναι κάτι ανώτερο από σένα με τη διαφορά ότι αυτό στο βιβλίο ισχύει και βλέπουμε την προσπάθειά του να την κατακτήσει. Δεν είναι μια διατριβή της τελειότητας απλώς με ενδιέφερε το κοντράστ ανάμεσα στον κεντρικό ήρωα, τον Φώτη που είναι και λίγο ρεμάλι, και τον Αδριανό που είναι ο κύριος τέλειος, ένας άνθρωπος πολύ έξυπνος, πολύ όμορφος, πολύ επιτυχημένος και πολύ καλός».

Το βιβλίο παρουσιάζει ο ψυχίατρος κ. Αχιλλέας Οικονόμου που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Θανάσης Χειμωνάς είναι ένας άνθρωπος της εποχής του και το ενδιαφέρον με το βιβλίο του είναι ότι έχει να κάνει με την σύγχρονη πραγματικότητα και με διάφορες καταστάσεις που είναι κοινές για πολλούς ανθρώπους. Πρόκειται για μια ιστορία που κυλάει πολύ γρήγορα και πραγματικά είναι απόλαυση για κάποιον να το διαβάσει».

Με τον συγγραφέα συνομίλησε ο μαθηματικός, συγγραφέας κ. Νίκος Μάντζιος ενώ αποσπάσματα διάβασε η ηθοποιός κα Εύα Τριανταφύλλου.

Σχετικές δημοσιεύσεις