Σχολικοί αγώνες: στην 1η θέση το 4ο πειραματικό λύκειο Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»

Η ομάδα μπάσκετ των αγοριών του 4ου πειραματικού λυκείου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» αναδείχθηκε πρωταθλήτρια των σχολικών αγώνων της β/θμιας εκπαίδευσης Τρικάλων νικώντας στον τελικό το όγδοο λύκειο με σκορ 66-41.

Το τελικό σκορ αλλά και η εξέλιξη του αγώνα δείχνει τη δίκαιη επικράτησή της ομάδας. Από το πρώτο οχτάλεπτο του αγώνα πήρε προβάδισμα στο σκορ με διψήφια διαφορά. Παρότι ο προπονητής κ. Χρ. Κουβέλης είχε στη διάθεσή του μόλις εννιά παίκτες λόγω τραυματισμών, οι επιλογές της ομάδας σε άμυνα και επίθεση ήταν πολλές. Χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι παίκτες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στον ρόλο που τους είχε ανατεθεί ενώ έδειξαν και ένα ισχυρό ομαδικό πνεύμα που τους επέτρεψε να φτάνουν με ευχέρεια στο σκοράρισμα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την εκρηκτική ταχύτητα στις αντεπιθέσεις οδήγησαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Οι μαθητές που αγωνίστηκαν ήταν οι: Πελεκάνης Αριστείδης, Παπαναστασίου Αλκιβιάδης, Σαβουλίδης Χριστόφορος, Κλιάφας Χρήστος, Αναγνώστου Απόστολος, Πελεκάνης Σεραφείμ, Μοσχόπουλος Φώτιος, Μπαρμπούτης Ευάγγελος, Σφέικος Ναπολέων ενώ από τον πάγκο της ομάδας παρακολούθησαν τον αγώνα οι τραυματίες Στεργίου Βασίλης και Κουτσαμπελούλης Κωνσταντίνος.

Ο προπονητής τους, ο καθηγητής φυσικής αγωγής του σχολείου κ. Κουβέλης Χρήστος, αποθεώθηκε στο τέλος από τους μαθητές του οι οποίοι τον… πέταξαν ψηλά!

Βροντερό παρών έδωσαν στην εξέδρα οι μαθητές της γ’ τάξης οι οποίοι με κόσμιο τρόπο ενθάρρυναν κάθε στιγμή τους συμμαθητές τους σπρώχνοντάς τους προς τη νίκη.

Παρόντες ήταν και ο διευθυντής του σχολείου Ευθύμιος Κουφογιάννης με την υποδιευθύντρια Λουίζα Πουλιάνα οι οποίοι έδωσαν θερμά συγχαρητήρια σε προπονητή και παίκτες. Την αποστολή των μαθητών – θεατών συνόδευσαν και οι εκπαιδευτικοί Δημόπουλος Κωνσταντίνος και Ξάφης Απόστολος. Ο τελευταίος ως καθηγητής φυσικής αγωγής μαζί με τον εκπαιδευτικό του σχολείου και προπονητή μπάσκετ κ. Μητσιάδη Δημήτριο συνέβαλαν στην προετοιμασία των παικτών με τις τεχνικές και όχι μόνο συμβουλές τους.

Τέλος, η διεύθυνση του σχολείου απένειμε τα εύσημα στον υπεύθυνο των αγώνων κ. Κωτούλα Χρήστο, καθηγητή φυσικής αγωγής για την πολύ καλή διοργάνωση.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ.κ. Παπαζήσης Σωτήρης και Παπαπαναγιώτου Γιώργος.

Σχετικές δημοσιεύσεις