Συνάντηση του Κώστα Σκρέκα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση για τα έργα αγροτικών υποδομών

Τα έργα αγροτικών υποδομών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Σκρέκας δήλωσε:

«Συζητήσαμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων αγροτικών υποδομών που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Αγροπεριβαλλοντικών Υποδομών (ΕΣΑΑΥ) μέσα από σχήματα ΣΔΙΤ. Τα έργα αυτά θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των Ελλήνων αγροτών και την ανθεκτικότητα του πρωτογενούς τομέα στις  περιβαλλοντικές προκλήσεις από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε:

«Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκρέκα συζητήσαμε για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, τα οποία στηρίζουν τους αγρότες ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του σημερινού ανταγωνιστικού περιβάλλοντος. Συμφωνήσαμε ώστε τα περισσότερα εξ αυτών να υπαχθούν σε διαδικασίες έργων Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Τα ΣΔΙΤ με την ανταγωνιστική δυναμική τους σηματοδοτούν την επιτάχυνση που επιθυμεί να φέρει η κυβερνητική πολιτική για την ανάκαμψη της οικονομίας».

Σχετικές δημοσιεύσεις