Συνάντηση Εργασίας του Θανάση Λιούτα και Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας και πραγματοποιήθηκε μια ιδιαιτέρως γόνιμη συνάντηση εργασίας ανάμεσά τους.

Ο Θανάσης Λιούτας έθεσε προς τον κ. Υπουργό μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα των παραγωγών του τόπου μας και μαζί συζήτησαν για την προοπτική των άμεσων και δίκαιων λύσεων.

Ειδικότερα ο Τρικαλινός Βουλευτής σημείωσε την ανάγκη να ενταχθούν σε πλαίσιο αποζημιώσεων λόγω Κορωνοϊού και οι παραγωγοί κηπευτικών και μποστανικών ειδών του Νομού Τρικάλων, με τον ίδιο τρόπο που και άλλοι αντίστοιχοι παραγωγοί, σε άλλες περιοχές της χώρας μας, έχουν αποζημιωθεί. Πάνω στο ζήτημα αυτό ο Υπουργός σημείωσε ότι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές, θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει κονδύλιο για τις εν λόγω αποζημιώσεις, κατόπιν της πιστοποίησης των ζημιών που έχουν υποστεί οι συγκεκριμένοι παραγωγοί.

Στη συνέχεια ο Θανάσης Λιούτας έθεσε προς τον κ. Υπουργό την ανάγκη της ένταξης σε πλαίσιο αποζημιώσεων deminimis όλων των χοιροτρόφων, τόσο των παραγωγών που πωλούν νεαρά χοιρίδια, όσο και των παραγωγών πάχυνσης, καθώς και όλων των πτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Η απόκριση από την πλευρά του κ. Λιβανού υπήρξε θετική και πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Επιπρόσθετα ο Τρικαλινός Βουλευτής σημείωσε την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα λύνει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί του τόπου μας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, σχετικά με την έλλειψη εργατικών χεριών για αγροτικές εργασίες. Ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι είναι γνώστης του προβλήματος και ότι άμεσα θα ληφθούν αποφάσεις προς την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Επίσης ο Θανάσης Λιούτας τόνισε και την ανάγκη της αποζημίωσης των παραγωγών που ασχολούνται με δενδρώδεις καλλιέργειες, λόγω των συνεπειών που προκάλεσε η κακοκαιρία του Ιανουαρίου στις καλλιέργειές τους. Επί του θέματος αυτού ο Σπήλιος Λιβανός υπογράμμισε ότι το Υπουργείο προτίθεται να αναδιαμορφώσει τη θεσμική διαδικασία, ώστε οι αποζημιώσεις να δοθούν μέσω του ΕΛΓΑ.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής επίσης υπογράμμισε και την ανάγκη της εξεύρεσης επιπλέον κονδυλίων για τα Σχέδια Βελτίωσης, ώστε να καταστούν δικαιούχοι ακόμη και όλοι – εάν είναι δυνατόν – οι επιλαχόντες παραγωγοί. Επίσης ο Θανάσης Λιούτας ζήτησε και να υπάρξουν περισσότερα κονδύλια πάνω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Ο Θανάσης Λιούτας και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμφώνησαν να συνεχιστεί η συνεργασία τους και το επόμενο διάστημα, με βασικό σκοπό την επίλυση όλων των δίκαιων ζητημάτων πάνω στην πρωτογενή παραγωγή του Νομού Τρικάλων.

Κλείνοντας ο Τρικαλινός Βουλευτής δήλωσε ότι είναι απόλυτα βέβαιος ότι ο Σπήλιος Λιβανός είναι ένας Υπουργός που εργάζεται και θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά, ώστε  να δοθούν όλες οι αναγκαίες και απαραίτητες λύσεις για την επιβίωση της αγροτικής μας παραγωγής.

Σχετικές δημοσιεύσεις