Συλλυπητήριο της Τ.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ για το θάνατο του Κώστα Σακκά

Με μεγάλη θλίψη και σεβασμό αποχαιρετούμε έναν ανιδιοτελή συνοδοιπόρο του Κόμματός μας , τον συναγωνιστή γιατρό Κώστα Σακκά.

Με τον Κώστα Σακκά πορευτήκαμε μαζί στους λαϊκούς αγώνες και στις μικρές και μεγάλες μάχες που έδωσε το Κόμμα μας.

Στους αγώνες του αντιιμπεριαλιστικού – φιλειρηνικού κινήματος , μέσα από το οποίο αναδείχτηκε για πολλά χρόνια πρόεδρος της ΕΕΔΥΕΤ ( Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση & Ειρήνη-Παράρτημα Τρικάλων) , καθώς και σε εκλογικές  μάχες για την τοπική διοίκηση & την εκπροσώπηση του Κόμματος στο δημοτικό συμβούλιο Τρικκαίων

Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων το 1986 , με το συνδυασμό που στήριζε το ΚΚΕ, και εκπροσώπησε το Κόμμα από τη θέση του δημοτικού συμβούλου τα επόμενα 4 χρόνια.

Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό ήταν ακόμη μια πλευρά της πολύπτυχης κοινωνικής του δράσης , η οποία τον ανέδειξε και πρόεδρο του Α.Ο. Τρίκαλα την περίοδο 1981-83.

Στις δύσκολες στιγμές της εκδήλωσης της αντεπανάστασης στις σοσιαλιστικές χώρες & στην ταυτόχρονη προσπάθεια διάλυσης του ΚΚΕ – εκ των έσω από οργανωμένη οπορτουνιστική ομάδα (1989-1992)- τη στιγμή που άλλοι διακήρυτταν το τέλος της πάλης των τάξεων , της ιστορίας & των ιδεολογιών – ο σ. Κώστας υπερασπίστηκε αταλάντευτα το ΚΚΕ , τη συγκρότησή του , τα επαναστατικά χαρακτηριστικά , την ιστορική του πορεία και τη συνέχεια στο μέλλον.

Η ανιδιοτελής αγωνιστική πορεία του στο στίβο της κοινωνικής και οικογενειακής ζωής όσο και της επιστήμης ας είναι παράδειγμα για το μέλλον.

Η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά και ειλικρινή συλληπητήριά της στα παιδιά του, τους συγγενείς, τους οικείους του.

 

Το Γραφείο Τύπου της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις