Συγχαρητήριο μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για σημαντική διάκριση του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων

Μία μεγάλη διάκριση γνώρισε το 1ο ΕΠΑΛ της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων έλαβε το Πιστοποιητικό Αριστείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΙΚΥ, που είναι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού των προγραμμάτων Erasmus.

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων ήταν το μόνο που πέτυχε αυτή την διάκριση, καθώς τo πιστοποιητικό αυτό απονέμεται στους φορείς Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που είχαν θετική αξιολόγηση περισσότερο από 85% σε 3 προγράμματα κατόπιν ελέγχων από το ΙΚΥ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από το 2006 που ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα Comenius έως σήμερα, στο σχολείο απονεμήθηκε το 2015 ο Χάρτης Κινητικότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και το 2020 απονεμήθηκε η Διαπίστευση Erasmus+ στην Επαγγελματική Εκπαίδευση επίσης, με όλα τα ενδιάμεσα χρόνια να υπάρχουν συνεργασίες με περισσότερους από 70 οργανισμούς, σχολεία και πανεπιστήμια από 20 χώρες μετακινώντας στα πλαίσια ανταλλαγών και κατάρτισης εκατοντάδες μαθητές και πολλούς καθηγητές.

Για όλα τα παραπάνω και για την ξεχωριστή τους επιτυχία, συγχαίρω λοιπόν ολόθερμα τους μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων για τον ζήλο και την αφοσίωσή τους, αλλά και τους/τιςεκπαιδευτικούς τους, που με επαγγελματισμό, κόπο και επίμονη προσπάθεια οργάνωσαν και έφεραν εις πέρας όλα αυτά τα προγράμματα, δίνοντας στους/στις μαθητές/τριες ευκαιρίες κατάρτισης και επιδιώκοντας την ανάπτυξή τους σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ευχόμαι ολόψυχα να συνεχίσουν να μας κάνουν υπερήφανους με κινήσεις εξωστρέφειας και δραστηριότητες κινητικότητας, δίνοντας προστιθέμενη αξία στην επαγγελματική εκπαίδευση.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δρ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ. ΚΑΠΑΝΙΑΡΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις