Συγκινητική και ουσιαστική εκδήλωση της «Φλόγας»

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο Πνευματικό Κέντρο

 

Για την Παγκόσμια Ημέρα του καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας

 

Ενημερωτική εκδήλωση για τα 40 χρόνια συνεχούς δράσης της «Φλόγας», που στέκεται στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας διοργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» το απόγευμα του Σαββάτου ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» (παράρτημα Τρικάλων) με τη συνεργασία του «Χάρισε Ζωή» (Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών –  ΚΕΔΜΟΠ) και του Δήμου Τρικκαίων.
Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες από τα μέλη του Συλλόγου στα Τρίκαλα και από την εκπρόσωπο του ΚΕΔΜΟΠ κα Μαρία Κώστογλου που τόνισαν ότι «ευχαριστούμε όλους αυτούς που στήριξαν τον αγώνα μας. Με δέσμευση και συνέπεια, θα δηλώσουμε την παραμονή μας στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όσο ο καρκίνος απειλεί τη ζωή των παιδιών μας. Γονείς και παιδιά θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μια εικόνα από τη ζωή και την κάθε μέρα μας. Να καθρεφτίσουμε τι σημαίνει για εμάς ο καρκίνος, πώς το παιδί, αλλά και ολόκληρη η οικογένεια βιώνουμε τη νόσο, πώς αγωνιζόμαστε, πώς στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και τι ανάγκες έχουμε για να συνεχίσουμε τη μάχη με δύναμη και αισιοδοξία για να κρατήσουμε τη Φλόγα αναμμένη για κάθε παιδί που το έχει ανάγκη».

 

 

Ακολούθησαν βραβεύσεις εκπροσώπων της Αντιπεριφέρειας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων που βοήθησαν τα μέγιστα στο έργο της τοπικής «Φλόγας» καθώς και μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της χορωδίας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων «Κώστας Βίρβος» και κουαρτέτου εγχόρδων της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων (ΣΟΝΤ).
Σημαντικό είναι το ότι εκτός της αίθουσας υπήρχε η δυνατότητα συνδρομής στο έργο «Χάρισε Ζωή», με την εγγραφή κάποιου/αςως εθελοντή/τριας δότη/τριας μυελού των οστών, με απλή δειγματοληψία μπατονέτας ή επιχρίσματος σιέλου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις